Prijs kelderbekuiping

Kelderbekuiping kostprijs

Wil je de gemiddelde prijs weten van kelderbekuiping? In dit artikel bespreken we alles over kelderbekuiping. Wanneer je last hebt van vocht in je kelder, kan je je kelder laten bekuipen. Bij een kelderbekuiping (ook kelderdichting genoemd) worden fixeerlagen, hydraulische waterdichtingsmortel en cement (snelcement) aangebracht op de keldermuren en keldervloer.

Wanneer moet je een kelder bekuipen?

Kelderbekuiping is nodig wanneer je last hebt van infiltrerend grondwater in de kelder via de keldermuren of de keldervloer. Wanneer er rondom je woning veel vocht aanwezig is, oefent dit een enorme kracht uit op je keldermuren. Door deze druk kan je muur een beetje bewegen of kan er schade aan de muur ontstaan. Hierdoor zal er water kunnen infiltreren in de kelder.

Doel van kelderbekuiping

De nieuw aangebrachte cementlaag zal het vocht en water verhinderen om de kelder nog binnen te dringen. Ook kan er een soepele kelderbekuiping kunnen aangebracht worden: dat is een dunne folie die tegen de muren en vloer kan worden aangebracht en waarna hier een afwerkingslaag kan tegen bevestigd worden. Vaak wordt er hierna nog een metsellaag aangebracht.

De prijs van kelderbekuiping

Hoeveel een kelderbekuiping zal kosten, is natuurlijk afhankelijk van de grootte, complexheid en staat van je kelder. Bij een gemiddelde kelder in goede staat moet voor de prijs van je kelderbekuiping rekenen op ongeveer 3000 à 5000 euro. Hoe groter de kelder, of hoe complexer de vorm van je kelder, hoe meer materiaal en werktijd er nodig is om deze te bekuipen.

Wanneer de vochtschade aan de muren vrij klein is kan een gewone stijve bekuiping voldoende zijn. Hier brengt men gewoon een dun laagje cement aan op de muur. Wanneer de schade groter is, moet men werken met een soepele bekuiping. Daarbij brengt men eerst een dunne folie aan op de muur, waarna deze wordt afgewerkt met een cementeringslaag.

!! BELANGRIJK !!

De volledige procedure van een kelderbekuiping (inclusief de elementen van de kostprijs) hebben we gedetailleerd beschreven op deze pagina over Kelderdichting: https://www.vochtbestrijding.info/databank/kelderdichting/

Tot slot

De prijs van kelderbekuiping is zeer kostelijk maar het is een goede investering. Wanneer de vochtschade aan je woning zou toenemen, kan dit zorgen voor fundamentele problemen met de sterkte van je woning. Ook zal het vocht uit de kelder opstijgen naar boven, naar de rest van je woning. Een offerte voor dit vochtprobleem kan je hier aanvragen.

Het is best om een vochtprobleem zo snel mogelijk te laten behandelen. Hoe langer je wacht, hoe duurder de herstelkosten zullen worden.

Hieronder beschikbaar: gratis vochtdiagnose met erkend vochtexpert.

Wil je prijzen vergelijken? Of informatie inwinnen over vochtbestrijding?

Kies hieronder je land om de gratis vochtexpertise aan te vragen of meer informatie te krijgen

Over deze website

Vochtbestrijding Info staat verbonden met meer dan 250 vochtbestrijding bedrijven in België en Nederland. Zoek je een vochtexpert? Via deze website kom je gemakkelijk in contact met de meest gekwalificeerde vochtexperts en vochtbedrijven in je buurt in België en Nederland.

Een vochtexpertise is altijd gratis en vrijblijvend (zonder verdere verplichtingen). Als u wilt dat er werken worden uitgevoerd, kan u ook een prijsbestek opvragen. Een vochtdiagnose is bovendien heel leerrijk. Je ontdekt de toestand van je muren (bijvoorbeeld de vochtigheidspercentages), je krijgt tips over wat je preventief kan ondernemen en je leert meer over de beschikbare premies en subsidies.

Hoeveel kost vochtbestrijding?

Bereken de prijs voor verschillende soorten vochtbestrijding via deze rekenmodule en onafhankelijke offertemodule.

Gratis en objectief maximaal 4 prijzen vergelijken van enkel erkende vochtexperts. In enkele muisklikken.

KLIK HIER

WTCB Vochtbestrijding en opstijgend vocht

Vochtige muren? Hoge luchtvochtigheid? Opstijgend vocht?

Download de gratis gids over Vochtbestrijding van het officiële WTCB. De gids komt toe via e-mail.

Hoe behandel je opstijgend vocht? Hoe verlopen muurinjecties? Wat kan je allemaal doen? 

Lees het in deze gratis gids van WTCB (Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf). Het WTCB is een particuliere onderzoeksinstelling die in 1960 werd opgericht op initiatief van de beroepsorganisatie van bouwbedrijven.

Onafhankelijke vergelijking van +250 bedrijven in vochtbestrijding

Zeg vaarwel aan dat vervelend vocht

Bereken de prijs van vochtbestrijding (in muren of kelder) of gebruik onze innovatieve offertemodule.

Gratis 4 prijzen en/of aannemers vergelijken, onafhankelijk van elkaar. Via enkele muisklikken.

KLIK HIER