Kelderbekuiping kostprijs

Wanneer je last hebt van vocht in je kelder, kan je je kelder laten bekuipen. Bij een kelderbekuiping (ook kelderdichting genoemd) worden fixeerlagen, hydraulische waterdichtingsmortel en cement (snelcement) aangebracht op de keldermuren en keldervloer.

Steun deze website door onderstaande advertentie te bezoeken. Hiermee zorg je ervoor dat dit kennisplatform kan blijven bestaan!

Wanneer moet je een kelder bekuipen?

Kelderbekuiping is nodig wanneer je last hebt van infiltrerend grondwater in de kelder via de keldermuren of de keldervloer. Wanneer er rondom je woning veel vocht aanwezig is, oefent dit een enorme kracht uit op je keldermuren. Door deze druk kan je muur een beetje bewegen of kan er schade aan de muur ontstaan. Hierdoor zal er water kunnen infiltreren in de kelder.

Doel van kelderbekuiping

De nieuw aangebrachte cementlaag zal het vocht en water verhinderen om de kelder nog binnen te dringen. Ook kan er een soepele kelderbekuiping kunnen aangebracht worden: dat is een dunne folie die tegen de muren en vloer kan worden aangebracht en waarna hier een afwerkingslaag kan tegen bevestigd worden. Vaak wordt er hierna nog een metsellaag aangebracht.

Kostprijs kelderbekuiping

Hoeveel een kelderbekuiping zal kosten, is natuurlijk afhankelijk van de grootte, complexheid en staat van je kelder. Bij een gemiddelde kelder in goede staat moet voor de kostprijs van je kelderbekuiping rekenen op ongeveer 4000 à 5000 euro. Hoe groter de kelder, of hoe complexer de vorm van je kelder, hoe meer materiaal en werktijd er nodig is om deze te bekuipen.

Wanneer de vochtschade aan de muren vrij klein is kan een gewone stijve bekuiping voldoende zijn. Hier brengt men gewoon een dun laagje cement aan op de muur. Wanneer de schade groter is, moet men werken met een soepele bekuiping. Daarbij brengt men eerst een dunne folie aan op de muur, waarna deze wordt afgewerkt met een cementeringslaag.

Conclusie

Een kelderbekuiping is een zeer kostelijke maar goede investering. Wanneer de vochtschade aan je woning zou toenemen, kan dit zorgen voor fundamentele problemen met de sterkte van je woning. Ook zal het vocht uit de kelder opstijgen naar boven, naar de rest van je woning.

Het is best om een vochtprobleem zo snel mogelijk te laten behandelen. Hoe langer je wacht, hoe duurder de herstelkosten zullen worden.

Gratis vochtdiagnose aanvragen?

Vochtbestrijding.info staat verbonden met meer dan 300 vochtbestrijding bedrijven in België en Nederland. Zoek je een vochtspecialist? Via deze website kom je gemakkelijk in contact met de meest gekwalificeerde bedrijven in je buurt.

Je kan hieronder een gratis vochtanalyse aanvragen waarbij een erkend vochtspecialist (met jarenlange ervaring in de bouwkunde) de vochtproblemen in je woning komt uitmeten. Je kan ook eerst meer informatie opvragen via e-mail of telefoon.

Zo’n vochtmeting gebeurt enkel door professionals en is altijd gratis en vrijblijvend zonder verdere verplichtingen. Een vochtdiagnose is ook heel leerrijk. Je ontdekt de toestand van je huis, je krijgt tips over wat je preventief kan ondernemen en je leert meer over de beschikbare premies en subsidies. Indien werken nodig zouden zijn, kan je ook een offerte vragen. Deze service is onafhankelijk: je komt enkel in contact met erkende bedrijven uit je eigen streek.

Maak je keuze

Related Articles