Kelder impregneren

Kelder impregneren

Verschillende methoden om je keldermuren te impregneren

Vocht in je kelder is een knap lastige ontwikkeling die zo snel als mogelijk verholpen dient te worden. Er kan door een vochtige kelder enorme schade ontstaan doordat je kostbare spullen worden aangetast. Ook gaat door vocht problemen de waarde van je woning omlaag. Los van alle punten die wij net genoemd hebben is het grootste probleem je gezondheid die eronder kan lijden omdat de kwaliteit van de lucht afneemt.

Oorzaken van een vochtige kelder

Een vochtige kelder kan verschillende oorzaken ten grondslag hebben. Er zijn interne factoren maar ook externe factoren die ervoor zorgen dat een kelder te vochtig wordt. Bij de interne factoren denken wij condensatie die optreedt binnenshuis doordat we koken, baden, schoonmaken en simpelweg ademen. Bij de externe factoren denken wij aan zaken die van buitenaf van invloed zijn op de hoeveelheid vocht in je huis zoals slechte drainages, optrekkend vocht, doorslaand vocht en klim lekkage.

Kelder impregneren

Je kelder ligt voor een groot deel onder de grond wat ervoor zorgt dat je vaker last hebt van vochtproblemen. Deze moet om misserie te voorkomen snel worden behandeld. Er zijn verschillende manieren om vochtproblemen in je kelder aan te pakken, bijvoorbeeld door je kelder te impregneren van de muren van de kelder. Je zorgt er eigenlijk voor dat je kelder waterdicht wordt gemaakt, waardoor er geen vocht kan worden doorgelaten.

Er zijn op de markt verschillende methoden te verkrijgen om je kelder waterdicht te maken. Bijvoorbeeld door je kelder te stucen, door bitumen te gebruiken en door je kelder te injecteren. Natuurlijk is het raadzaam om een deskundige te benaderen voor de juiste prognose en behandelwijze. Hierdoor heb je een beter beeld van wat je te wachten staat en kan adequate calculatie worden gemaakt en de juiste voorbereidingen worden getroffen.

Keldermuren injecteren

De meeste mensen gaan over tot het injecteren van hun keldermuren bij vochtproblemen. Het injecteren van je keldermuren tegen bijvoorbeeld optrekkend vocht is zeer effectief. In de muren worden er gaten van rond de 14 mm geboord waarna er een speciale gel met hoge druk wordt ingespoten. Het optrekkend vocht kan niet verder omhoog worden gestuwd waardoor je muren droog blijven.

Stucwerk

Bij vochtige kelders komt het steeds vaker voor dat er stucwerk wordt verricht tegen de vochtproblemen in het kader van een kelderdichting. Vaak wordt het cementgebonden pleister met vegende bewegingen aangebracht. Stucwerk is waterafstotend, naadloos en gemakkelijk in onderhoud. Om professioneel stucwerk aan te brengen kan een stukadoor worden ingehuurd.

Hieronder beschikbaar: gratis vochtdiagnose met erkend vochtexpert.

Wil je prijzen vergelijken? Of informatie inwinnen over vochtbestrijding?

Kies hieronder je land om de gratis vochtexpertise aan te vragen of meer informatie te krijgen

Over deze website

Vochtbestrijding Info staat verbonden met meer dan 250 vochtbestrijding bedrijven in België en Nederland. Zoek je een vochtexpert? Via deze website kom je gemakkelijk in contact met de meest gekwalificeerde vochtexperts en vochtbedrijven in je buurt in België en Nederland.

Een vochtexpertise is altijd gratis en vrijblijvend (zonder verdere verplichtingen). Als u wilt dat er werken worden uitgevoerd, kan u ook een prijsbestek opvragen. Een vochtdiagnose is bovendien heel leerrijk. Je ontdekt de toestand van je muren (bijvoorbeeld de vochtigheidspercentages), je krijgt tips over wat je preventief kan ondernemen en je leert meer over de beschikbare premies en subsidies.

Hoeveel kost vochtbestrijding?

Bereken de prijs voor verschillende soorten vochtbestrijding via deze rekenmodule en onafhankelijke offertemodule.

Gratis en objectief maximaal 4 prijzen vergelijken van enkel erkende vochtexperts. In enkele muisklikken.

KLIK HIER

WTCB Vochtbestrijding en opstijgend vocht

Vochtige muren? Hoge luchtvochtigheid? Opstijgend vocht?

Download de gratis gids over Vochtbestrijding van het officiële WTCB. De gids komt toe via e-mail.

Hoe behandel je opstijgend vocht? Hoe verlopen muurinjecties? Wat kan je allemaal doen? 

Lees het in deze gratis gids van WTCB (Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf). Het WTCB is een particuliere onderzoeksinstelling die in 1960 werd opgericht op initiatief van de beroepsorganisatie van bouwbedrijven.

Onafhankelijke vergelijking van +250 bedrijven in vochtbestrijding

Zeg vaarwel aan dat vervelend vocht

Bereken de prijs van vochtbestrijding (in muren of kelder) of gebruik onze innovatieve offertemodule.

Gratis 4 prijzen en/of aannemers vergelijken, onafhankelijk van elkaar. Via enkele muisklikken.

KLIK HIER

Populaire onderwerpen
Rewah

GRATIS DOWNLOAD

Download de gratis brochure over opstijgend vocht (uitgegeven door Rewah NV, internationaal producent bouwmaterialen vocht)