Buitenmuur waterdicht maken

Buitenmuur waterdicht maken

Je buitenmuur waterdicht maken, hoe doe je dat?

Wanneer je je huis onder handen gaat nemen, is het ook belangrijk om rekening te houden met je gevel. Tijdens slechte weersomstandigheden kan er namelijk vocht door je gevel het huis binnensluipen. Vocht is slecht voor de gezondheid van je huis en jezelf. Daarom geven wij hier enkele handige tips waarmee je je buitenmuren waterdicht kunt maken en je huis kunt beschermen.

Je buitenmuur impregneren

Er zijn verschillende manieren om je buitenmuren waterdicht te maken en impregneren is daar één van. Gevelimpregnatie houdt in dat je een impregneermiddel op je gevel aanbrengt; een waterdichte laag, zeg maar. Het impregneermiddel vormt een doorzichtige laag die bescherming biedt tegen vocht. Het voordeel van impregneren is dat het een snelle manier is om je gevel tegen vocht te beschermen. Ook is impregnering helemaal niet zo duur als je zou denken.

Gebruik maken van waterdichte bekleding

Er bestaat ook waterdichte bekleding om je gevel mee te beschermen. Het voordeel van waterdichte gevelbekleding is dat je veel keuze hebt en je gevel er ook meteen heel wat mooier uitziet. Mogelijkheden zijn bijvoorbeeld: klei, crepi en steenstrips. Maar het (her)bekleden van je gevel heeft ook enkele nadelen. Je gevel bekleden doe je niet zomaar in een kwartier: je moet er dus heel wat werk (en geld) insteken. Een nieuwe gevelbekleding kan hierdoor redelijk duur oplopen.

Je buitenmuren verven met vochtwerende verf

Deze vochtweringsmethode combineert twee voordelen van bovenstaande opties. Het aanbrengen van vochtwerende verf is geen al te moeilijke klus en is dus zo geklaard. Bovendien krijgt je gevel hierdoor een nieuwe, frisse uitstraling. Vochtwerende verf vereist wel wat meer werk dan gevelimpregnatie omdat je eerst nog je buitenmuren moet laten reinigen. Schilderen op een vuile ondergrond geeft een onzuiver resultaat en dat wil je niet hebben. Als je er dus zeker van wilt zijn dat de verf mooi zal uitpakken, dan kan je het best verven op een schoongemaakte gevel!

Hieronder beschikbaar: gratis vochtdiagnose met erkend vochtexpert.

Wil je prijzen vergelijken? Of informatie inwinnen over vochtbestrijding?

Kies hieronder je land om de gratis vochtexpertise aan te vragen of meer informatie te krijgen

Over deze website

Vochtbestrijding Info staat verbonden met meer dan 250 vochtbestrijding bedrijven in België en Nederland. Zoek je een vochtexpert? Via deze website kom je gemakkelijk in contact met de meest gekwalificeerde vochtexperts en vochtbedrijven in je buurt in België en Nederland.

Een vochtexpertise is altijd gratis en vrijblijvend (zonder verdere verplichtingen). Als u wilt dat er werken worden uitgevoerd, kan u ook een prijsbestek opvragen. Een vochtdiagnose is bovendien heel leerrijk. Je ontdekt de toestand van je muren (bijvoorbeeld de vochtigheidspercentages), je krijgt tips over wat je preventief kan ondernemen en je leert meer over de beschikbare premies en subsidies.

Hoeveel kost vochtbestrijding?

Bereken de prijs voor verschillende soorten vochtbestrijding via deze rekenmodule en onafhankelijke offertemodule.

Gratis en objectief maximaal 4 prijzen vergelijken van enkel erkende vochtexperts. In enkele muisklikken.

KLIK HIER

WTCB Vochtbestrijding en opstijgend vocht

Vochtige muren? Hoge luchtvochtigheid? Opstijgend vocht?

Download de gratis gids over Vochtbestrijding van het officiële WTCB. De gids komt toe via e-mail.

Hoe behandel je opstijgend vocht? Hoe verlopen muurinjecties? Wat kan je allemaal doen? 

Lees het in deze gratis gids van WTCB (Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf). Het WTCB is een particuliere onderzoeksinstelling die in 1960 werd opgericht op initiatief van de beroepsorganisatie van bouwbedrijven.

Onafhankelijke vergelijking van +250 bedrijven in vochtbestrijding

Zeg vaarwel aan dat vervelend vocht

Bereken de prijs van vochtbestrijding (in muren of kelder) of gebruik onze innovatieve offertemodule.

Gratis 4 prijzen en/of aannemers vergelijken, onafhankelijk van elkaar. Via enkele muisklikken.

KLIK HIER