Vochtige buitenmuren behandelen

Vochtige buitenmuren behandelen

Vochtige buitenmuren, een vaakvoorkomend probleem!

Vochtige buitenmuren, het overkomt je vlugger dan je zou denken. Het is na opstijgend vocht een van de meest voorkomende vochtproblemen. Dit is toch wel ernstig, wanneer je dit niet tijdig aanpakt, dan kan je ernstige schade aan je gevels verwachten die moeilijk te behandelen is. Er tijdig bijzijn is dus een must! Maar hoe moet je dan vochtige buitenmuren behandelen? Hieronder daarover meer…

Hoe vochtige buitenmuren behandelen?

Wanneer de voegen ernstig beschadigd zijn, ze los zitten of barsten vertonen, dan kan dit erop wijzen dan je voegwerk de oorzaak is van je vochtige buitenmuren. De oplossing is dan ook voor de hand liggend: de gevel opnieuw voegen.

Heb je daarentegen vochtplekken op de bakstenen, dan kan dit aantonen dat de bakstenen vocht absorberen. Hoe kan je dit behandelen? Door een speciaal impregnatiemiddel te vernevelen op je gevel. Dit zal ervoor zorgen dat het vocht afgestoten wordt, waardoor je bakstenen dus ook niet langer nat zullen worden.

Soms is het vochtprobleem al te ver gekomen, en heb je echt grote plekken op je gevel, wat doe je dan nog? Je kan je vochtige buitenmuur gaan verdoezelen door een nieuwe gevelbekleding te kiezen. Dit kan je doen door vochtwerende crepi te kiezen. Hierdoor ziet je gevel er niet enkel gloednieuw uit en heel modern, het is bovendien ook vochtwerend, waardoor je heel wat vochtproblemen vermijdt.

Behandelen van vochtige buitenmuren door professionele firma’s

Misschien heb je zelf wel last momenteel van vochtige buitenmuren die je ook wel zou willen behandelen, maar mogelijks kan je dit zelf niet? Dan kan je beter dus een professioneel bedrijf inschakelen hiervoor. Twijfel je toch nog hierover? Dan doe je dit beter niet! Vaak kan je vrijblijvend een offerte aanvragen en zit je dus aan niets vast.

Heb je toch nog verdere vragen? Aarzel dan niet om deze te stellen aan deze bedrijven. Ze helpen je zeer graag verder en kunnen je bijstaan voor al deze zaken.

Hieronder beschikbaar: gratis vochtdiagnose met erkend vochtexpert.

Wil je prijzen vergelijken? Of informatie inwinnen?

Kies hieronder je land om de gratis vochtexpertise aan te vragen of meer informatie te krijgen

WTCB Vochtbestrijding en opstijgend vocht

Vochtige muren? Hoge luchtvochtigheid? Opstijgend vocht?

Download de gratis gids over Vochtbestrijding van het officiële WTCB. De gids komt toe via e-mail.

Hoe behandel je opstijgend vocht? Hoe verlopen muurinjecties? Wat kan je allemaal doen? 

Lees het in deze gratis gids van WTCB (Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf). Het WTCB is een particuliere onderzoeksinstelling die in 1960 werd opgericht op initiatief van de beroepsorganisatie van bouwbedrijven.

Over ons

Vochtbestrijding Info staat verbonden met meer dan 250 vochtbestrijding bedrijven in België en Nederland. Zoek je een vochtexpert? Via deze website kom je gemakkelijk in contact met de meest gekwalificeerde vochtexperts en vochtbedrijven in je buurt in België en Nederland.

Een vochtexpertise is altijd gratis en vrijblijvend (zonder verdere verplichtingen). Als u wilt dat er werken worden uitgevoerd, kan u ook een prijsbestek opvragen. Een vochtdiagnose is bovendien heel leerrijk. Je ontdekt de toestand van je muren (bijvoorbeeld de vochtigheidspercentages), je krijgt tips over wat je preventief kan ondernemen en je leert meer over de beschikbare premies en subsidies.

Gratis vochtdiagnose aanvragen

Onafhankelijke vergelijking van +250 bedrijven in vochtbestrijding

Populaire onderwerpen
Rewah

GRATIS DOWNLOAD

Download de gratis brochure over opstijgend vocht (uitgegeven door Rewah NV, internationaal producent bouwmaterialen vocht)