Airconditioning

Airconditioning installeren

Airconditioning als vochtregelaar

De essentiële functie van airconditioning is het regelen van de temperatuur in de kamers. Het heeft echter ook een interessant tweede voordeel: vochtige lucht droog maken. En dus heeft airco twee voordelen in één keer.

De ontvochtigingsfunctie van airconditioners werkt op dezelfde manier. Een zeer koude vloeistof circuleert in de airconditioner, de ventilatie wordt met een lagere snelheid aangepast om de condensatie te verhogen, en de lucht die in de binnenunit komt, wordt afgevoerd uit de vochtigheid.

Hoeveel zou airconditioning me kosten?

Bereken de prijs voor het installeren van airconditioning via deze offertemodule.

Gratis, onafhankelijk. 4 prijzen vergelijken.

KLIK HIER

Zoek airco’s voor een koel huis

Klik op de afbeelding hieronder of op deze link om alle geschikte airco-installaties te bekijken (Bol.com overzicht). Je vindt de airco-installaties gerangschikt op:

  1. Populariteit (reviews)
  2. Prijs
  3. Vermogen
  4. Installatietype
  5. Verbruik
airco

Overzicht alle online verdelers van airconditioning (airco webshops + rechtstreekse verdelers)

Lees ook dit artikel over alle soorten airco’s en ontdek de verschillen tussen Mobiele airco’s, Vaste airco’s, Monoblock airco’s, Split airco’s (met buitenunit) en de Eenvoudige luchtkoeler (Aircooler). Wil je liever direct prijzen vergelijken? Dan kan je een online vergelijking maken op deze pagina.

Nadelen van een te vochtige lucht

In het ideale geval moet de luchtvochtigheid van de lucht die we inademen tussen 50 en 60% liggen. Een te vochtige lucht geeft meerdere nadelen, zowel voor huizen: schimmels, als voor de gezondheid van de bewoners: ademhalingsproblemen, allergieën, reuma en andere gewrichtsproblemen.

Airconditioning als oplossing

Om overtollig vocht uit de lucht te absorberen, zijn de meest gebruikelijke middelen het gebruik van vochtabsorbers en het gebruik van een elektrische ontvochtiger. We denken niet meteen aan airconditioning, terwijl deze het mogelijk maakt om hete, vochtige lucht in koude, drogere lucht te veranderen. Het kan zowel extreme temperatuur- als vochtproblemen aan en zorgt voor een constant vochtigheidsniveau van ongeveer 50%, ongeacht de gedetecteerde vochtigheid in de kamer.

De voordelen van het gebruiken van een airconditioning tegen vocht

Het verlagen van de luchtvochtigheid door airconditioning biedt verschillende voordelen: De ontvochtigingsfunctie van airconditioningsystemen is zeer efficiënt, waardoor de lucht tot wel 24 liter water per 24 uur kan worden afgezogen. Deze ontvochtigingsfunctie kan onafhankelijk van de warmteregeling werken. Het is met een airconditioning dus mogelijk om vocht te bestrijden zonder de temperatuur te verlagen.

Ontvochtiging met airconditioning is met name nuttig in gebieden waar de buitenlucht zowel warm als vochtig is (tropische gebieden, kustgebieden in de zomer …). Het kan ook erg handig zijn in drukke gebouwen, waar door de vele mensen de luchtvochtigheid hoog is (vergaderzalen, theaters, enz.).

Waar koop je een airconditioning?

Als je van plan bent om een airconditioning te installeren voor de zomer, moet je goed nadenken waar je deze wilt kopen. Eigenlijk heb je twee keuzes: je koopt een mobiele airco of je kiest voor een vaste airco. Beiden hebben voor- en nadelen. We overlopen ze hier en geven aanbevelingen waar je deze kunt kopen. Je kan tijd uitsparen door online airco-offertes te vergelijken via deze Offrea pagina.

Een vaste airco

Een vast aircosysteem kan een buitenunit hebben of bestaat ook zonder buitenunit. De meest populaire vaste aircosystemen zijn uiteraard de exemplaren zonder buitenunit zoals verdeeld wordt door Daikin, LG, Panasonic en De Longhi. Hierbij is de airco veel mooier en ook gemakkelijker te installeren.

Een mobiele airco

Een mobiele airco is een toestel dat je kan verplaatsen naar de ruimte die het meeste koeling nodig heeft. Natuurlijk heb je hier iets meer plaatsverlies omdat het soms een nogal log toestel is. Maar geen nood: er zijn ongeveer 400 verschillende soorten mobiele aircosystemen beschikbaar op de markt. Wat je het best kan doen, is de website van Bol.com of Coolblue gebruiken als referentie. Bekijk hieronder een voorbeeldje zoals te zien op Bol.com. Ook op de Duitstalige versie van Amazon vind je heel wat aircosystemen die je online kan bestellen. Helemaal onderaan deze pagina vind je hiervan een widget waarin je rechtstreeks kan zoeken in Amazon.

Hoeveel zou airconditioning me kosten?

Bereken de prijs voor het installeren van airconditioning via deze offertemodule.

Gratis, onafhankelijk. 4 prijzen vergelijken.

KLIK HIER

Airco kopen