Kelderdichting in Vlaanderen

Kelderdichting in Vlaanderen: alle bedrijven, tips voor je zoektocht en nuttige verbouwpremie

Veel kelders in Vlaanderen krijgen vroeg of laat te kampen met vochtproblemen. Er zijn gelukkig verschillende methodes beschikbaar om dit te bestrijden of preventief aan te pakken. Hiervoor kan je rekenen op de expertise van vochtbestrijders die jouw problemen snel en efficiënt kunnen oplossen.

Aan dergelijke grootschalige werken hangt natuurlijk een prijskaartje. Omdat dit een gekend probleem is in Vlaanderen, voorziet de Vlaamse overheid premies om financiële ondersteuning te bieden aan mensen die het vocht in huis willen aanpakken. In dit artikel lichten we toe hoe deze premies in zijn werk gaan en waar je je aan kan verwachten.

Hoe vind ik een betrouwbare vakexpert in Vlaanderen?

Hieronder tonen we je een kaart met vochtbestrijders uit Vlaanderen. Het is niet evident om de juiste aannemer te selecteren. Daarom kan je gebruik maken van onze gratis tool die automatisch op zoek gaat naar de beste specialisten in je eigen buurt. 

Kamp je met vochtproblemen in je kelder of vochtige muren op het gelijkvloers en hogere verdiepingen en weet je niet hoe je dit aan kan pakken? Vraag dan hier jouw gratis vochtdiagnose aan van onze onafhankelijke, erkende vochtexperts. Die zullen jou verder op weg helpen en je in contact brengen met de expert die jouw probleem het beste kan aanpakken. Voor verdere vragen mag je altijd mailen naar info@vochtbestrijding.info

vochtbestrijding oost-vlaanderen
Zoek je professionele vochtbestrijding in provincie Oost-Vlaanderen? Gebruik de handige tool.

De gepaste financiering voor jouw werken

Vochtproblemen zoals schimmel, vochtige plekken op binnenmuren of keldermuren, een vochtige kelder of scheuren in de muren komen vaak voor in Vlaanderen en dit door verschillende oorzaken. Vooral oudere woningen worden getroffen door optrekkend vocht. 

Deze vochtproblemen kunnen heel wat schade veroorzaken, zowel voor het huis, haar stabiliteit en waarde op de vastgoedmarkt, als op termijn ook voor de gezondheid van de bewoners. Daarom is het van belang om je kelder waterdicht te maken en komaf te maken met optrekkend vocht en het bijkomend vochtprobleem. 

Omwille van bovenstaande redenen komt ook de Vlaamse overheid hier tussen. De overheid ontwikkelde hiervoor een systeem via de Vlaamse renovatiepremie. Deze overkoepelende premie laat toe dat de overheid financieel bijspringt bij bepaalde vooraf aangegeven renovatiewerken. 

Aan deze premie zijn verschillende voorwaarden verbonden. Ook de omvang van de premie verschilt naargelang de specificaties van de uitgevoerde werken en aangebrachte veranderingen. 

Om gebruik te maken van deze premie dient er een aanvraagdossier ingediend te worden bij de cel premies van de Vlaamse overheid. De aanvraag kan zowel digitaal als op papier ingediend worden.

Vochtbestrijding in Vlaanderen voor:

Muurinjectie

Last van vocht in huis? Muurinjectie is de beste oplossing voor vochtbestrijding in huizen in Vlaanderen

Kelderdichting

Een kelder waterdicht maken? Ontvang een gratis offerte van een kelderdichting expert in regio Vlaanderen.

Vochtbestrijding

Vocht in je gevel? Zoek een specialist om jouw gevel te beschermen tegen vocht in regio Vlaanderen.

Ventilatie plaatsen

Last van condens? Ventilatie plaatsen is soms de ideale oplossing. Zoek een expert regio Vlaanderen.

Vlaamse overkoepelende renovatiepremie

De overkoepelende Vlaamse renovatiepremie kan je aanvragen voor tal van renovatiewerken waaronder ook werken in verband met vochtproblemen. De pagina op de website van Vlaanderen licht tot in de kleinste puntjes toe hoe deze premie in elkaar zit.

Voorwaarden

1. Voor welk probleem kan je de premie aanvragen?

Deze premie is aan te vragen voor de behandeling van muren tegen optrekkend vocht, insijpelend vocht en huiszwam. Ook voor de behandeling van houten draagvloeren tegen zwammen en insecten kan deze premie aangevraagd worden. Verder is het ook mogelijk om deze premie in te zetten voor het aanbrengen van natte of droge kalkbepleistering tegen de muur (bv. als bescherming tegen slagregens).

2. Je moet eigenaar zijn van de woning in kwestie.

Aan deze voorwaarde kan op twee manieren voldaan worden. Enerzijds als bewoner van het huis met domicilie als eigenaar of als houders van een ander toereikend recht. Let op! Hier zijn uitzonderingen op, dus bekijk de regulering grondig voor je een aanvraag doet.  Anderzijds kan je ook als verhuurder van de woning deze premie aanvragen als je de woning verhuurt aan een sociaal huurkantoor voor minstens 9 jaar.

3. Persoonsgebonden factoren

Er wordt rekening gehouden met vier persoonsgebonden factoren. 

  1. Inkomen
  2. De woning
  3. Andere eigendommen
  4. De facturen

Bedrag van de premie

Tot 20% of 30% van het factuurbedrag exclusief btw kan via de renovatiepremie teruggevorderd worden. Daarbij is een minimum factuurbedrag exclusief btw een vereiste. 

Per categorie is er een maximumpremie van € 3.333 opgesteld voor de 30% berekening. Voor de 20% berekening is er een maximum bedrag € 2.500 per categorie.

Voor meer details en gespecificeerde informatie verwijzen we je graag door naar de website van de Vlaamse overheid. Ook via Wonen in Vlaanderen is er veel informatie terug te vinden over de verschillende mogelijkheden tot premies. 

Andere premies en subsidies

Naast bovenstaande premies voorziet de Vlaamse overheid tal van andere premies inzake het verbouwen en renoveren van je woning die ook gerelateerd zijn aan een kelder waterdicht maken. Hiervoor werd de tool ‘Premiezoeker’ gecreëerd om na te gaan op welke premies je een aanspraak kan maken. 

Naast de premies van de Vlaamse overheid bestaan er ook premies die vanuit de provincies worden uitgedeeld. Afhankelijk van de provincie waar de woning zich bevindt, kan de premie variëren. Bekijk hieronder welke premies jouw provincie voorziet voor kelderdichting en vochtproblemen.

Ook steden en gemeenten kunnen afzonderlijke premies en vergoedingen voorzien voor kelderdichting en andere oplossingen tegen opstijgend vocht. Via premiezoeker of via de website van jouw stad of gemeente kan je dit makkelijk terugvinden. 

Kies voor een erkende Vlaamse vochtspecialist (die een gratis eerste plaatsbezoek brengt)

Om de waarde van je woning hoog te houden mét een bruikbare kelder is het belangrijk om vochtproblemen in je kelder tijdig en definitief aan te pakken. Hiervoor heb je eerst een correcte diagnose nodig van het probleem, want vochtproblemen zijn niet altijd zichtbaar voor het oog. 

Werk alleen samen met erkende Vlaamse vochtexperts die bij het WTCB zijn aangesloten. Dat is een kwaliteitslabel voor bouwbedrijven en alleen zo ben je zeker van betrouwbaarheid en kwaliteit. De titel van vochtbestrijder is geen beschermd beroep: iemand die pas van school afstudeert kan in theorie ook een firma in vochtbestrijding opstarten. 

Maak daarom steeds gebruik van de database van het WTCB of maak het jezelf gemakkelijk en gebruik onze gratis en snelle online tool. Hiermee vind je in maximaal 2 minuten de beste vochtbestrijding-bedrijven in je buurt. 

Gratis vochtanalyse en prijsberekening

van erkend vochtexpert uit de streek

Vind een gepaste expert voor jouw probleem of vraag een gratis vochtdiagnose aan!

Als jij jouw vochtproblemen op een correcte en efficiënte manier wil aanpakken is het van belang om aan de slag te gaan met de juiste expertise en een vakman waarmee het klikt. Onze onafhankelijke, erkende vochtexpert biedt je een gratis vochtexpertise aan. Deze service staat los van elk bedrijf. Voor meer info kan je altijd vrijblijvend een mailtje sturen naar onze expert op info@vochtbestrijding.info.

Via onze gratis vochtdiagnose word je onmiddellijk in contact gebracht met de vakexperts in kelderdichting die voldoen aan jouw vereisten en werken op maat van jouw probleem. Al deze experts worden voor jou samengebracht in deze lijst. Het gaat om 250 bedrijven die gespecialiseerd zijn in vochtbestrijding. Zij kunnen je op weg helpen met de juiste behandelmethode om zo tot een permanente oplossing te komen voor het dichten van jouw kelder en komaf maken met opstijgend vocht.

Aarzel niet om de specialist ter zake te contacteren en start hier onmiddellijk jouw aanvraag voor een gratis vochtexpertise op de weg naar een waterdichte kelder in België of Nederland. Twijfel niet en kies vandaag nog voor een duurzame oplossing!

tevredenheid

Hieronder beschikbaar: gratis vochtdiagnose met erkend vochtexpert.

Wil je prijzen vergelijken? Of informatie inwinnen over vochtbestrijding?

Kies hieronder je land om de gratis vochtexpertise aan te vragen of meer informatie te krijgen

Over deze website

Vochtbestrijding Info staat verbonden met meer dan 250 vochtbestrijding bedrijven in België en Nederland. Zoek je een vochtexpert? Via deze website kom je gemakkelijk in contact met de meest gekwalificeerde vochtexperts en vochtbedrijven in je buurt in België en Nederland.

Een vochtexpertise is altijd gratis en vrijblijvend (zonder verdere verplichtingen). Als u wilt dat er werken worden uitgevoerd, kan u ook een prijsbestek opvragen. Een vochtdiagnose is bovendien heel leerrijk. Je ontdekt de toestand van je muren (bijvoorbeeld de vochtigheidspercentages), je krijgt tips over wat je preventief kan ondernemen en je leert meer over de beschikbare premies en subsidies.

Hoeveel kost vochtbestrijding?

Bereken de prijs voor verschillende soorten vochtbestrijding via deze rekenmodule en onafhankelijke offertemodule.

Gratis en objectief maximaal 4 prijzen vergelijken van enkel erkende vochtexperts. In enkele muisklikken.

KLIK HIER

WTCB Vochtbestrijding en opstijgend vocht

Vochtige muren? Hoge luchtvochtigheid? Opstijgend vocht?

Download de gratis gids over Vochtbestrijding van het officiële WTCB. De gids komt toe via e-mail.

Hoe behandel je opstijgend vocht? Hoe verlopen muurinjecties? Wat kan je allemaal doen? 

Lees het in deze gratis gids van WTCB (Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf). Het WTCB is een particuliere onderzoeksinstelling die in 1960 werd opgericht op initiatief van de beroepsorganisatie van bouwbedrijven.

Onafhankelijke vergelijking van +250 bedrijven in vochtbestrijding

Zeg vaarwel aan dat vervelend vocht

Bereken de prijs van vochtbestrijding (in muren of kelder) of gebruik onze innovatieve offertemodule.

Gratis 4 prijzen en/of aannemers vergelijken, onafhankelijk van elkaar. Via enkele muisklikken.

KLIK HIER