Vochtige kruipkelder behandelen

Vochtige kruipkelder behandelen

Als er één plaats is waar vocht bijna bij iedereen aanwezig is, dan is het toch in de kelder en kruipkelder. De kelder zit dichter tegen de grond, het is er donker en al zeker geen verwarming of ventilatie genoeg aanwezig. Zeker in oude huizen zal de kelder wel vochtig genoeg geweest zijn. Als je een nieuwe woning bouwt kan je de vochtproblemen beter incalculeren.

Hoe een vochtige kruipkelder behandelen

Dit is meestal een werkje dat je beter uitvoert in de zomer dan in de winter. Dan zal de kelder ook minder vochtig zijn en kan hij vlugger drogen.

De vochtige kruipkelder behandelen doe je zo:

  1. Eerst muren checken op gaten en scheuren. Deze opnieuw opvullen en dichten. Het opvullen doe je best met een sneldrogend product.
  2. De binnenmuren kan je behandelen met een waterdichte pleister, zo hou je het vocht buiten.
  3. De pleister aanbrengen volgens de gebruiksaanwijzing die bij het product zit. Er zijn ook verschillende soorten, dus is het heel belangrijk goed na te gaan welke jij dient te gebruiken.
  4. Je kan het best een paar lagen aanbrengen om zeker te zijn dat het echt waterdicht is. Hetzelfde kan je nadien met de vloer ook doen.
  5. Dit noemen ze een kelderdichting. Met deze behandeling zou er geen water meer mogen binnendringen. Een kelderdichting is de meest effectieve oplossing om je kelder vochtvrij te krijgen.

Vochtige kruipkelder behandelen door experten

Laat je vochtige kruipkelder behandelen door experten op gebied van vochtproblemen. In een handomdraai is je kelder vochtvrij en waterdicht gemaakt. Deze experten zijn ook op de hoogte van de laatste nieuwe producten die er op de markt zijn om iets waterdicht te maken. Dat is jouw tijd gepaard en in een paar uur geklaard.

Gratis vochtdiagnose met erkend vochtexpert.

Vochtbestrijding.info staat verbonden met meer dan 250 vochtbestrijding bedrijven in België en Nederland. Zoek je een vochtexpert? Via deze website kom je gemakkelijk in contact met de meest gekwalificeerde vochtexperts en vochtbedrijven in je buurt. Een vochtexpertise is altijd gratis en vrijblijvend (zonder verdere verplichtingen). Als u wilt dat er werken worden uitgevoerd, kan u ook een prijsbestek opvragen. Een vochtdiagnose is bovendien heel leerrijk. Je ontdekt de toestand van je muren (bijvoorbeeld de vochtigheidspercentages), je krijgt tips over wat je preventief kan ondernemen en je leert meer over de beschikbare premies en subsidies.

Kies hieronder je land om de gratis vochtexpertise aan te vragen of meer informatie te krijgen

Onafhankelijke vergelijking van +250 bedrijven in vochtbestrijding

Populaire onderwerpen
>