Vochtproblemen via het dak

Vochtproblemen via het dak

Vochtproblemen via het dak van je huis

Een kapot dak kan de bron van waterinfiltratie in je huis zijn. Deze infiltraties, hoe klein ze ook zijn, zullen uiteindelijk ongemak of zelfs een risico voor de structuur van je huis en een gevaar voor je gezondheid veroorzaken. Daarom moeten deze lekken direct worden behandeld.

De gevolgen op korte en middellange termijn

Schade aan de dakbedekking, beschadigde muren en plafonds, scheuren en geur zijn de belangrijkste gevolgen van vochtproblemen via het dak. Dit vereist reparaties aan het dak en aan de getroffen delen van het huis (muren, plafonds, tapijt, verf). Wanneer het dak niet op korte termijn behandeld wordt, zal infiltratie ook de structuur van het dak en het niveau van de thermische isolatie beïnvloeden.

Hoe een dakinfiltratie te identificeren?

Met enkele aanwijzingen kun je vochtproblemen via het dak identificeren. Bijvoorbeeld de aanwezigheid van plekken of vlekken op het plafond en op sommige muren. In ernstigere gevallen zullen deze plekken barsten en zal er water uit gaan lopen. Je zult een vochtige geur opmerken. Na een tijdje zal onbehandelde infiltratie schimmel produceren. Zodra je de aanwezigheid van sporen van infiltratie hebt gedetecteerd, is het raadzaam om contact op te nemen met een bedrijf dat gespecialiseerd is in de reparatie van daken.

Hoe infiltratie van water voorkomen?

Een incidentele visuele inspectie van het dak is belangrijk, vooral na zwaar weer. Controleer of sommige tegels ontbreken of sommige zijn gebroken; zorg er ook voor dat het dak waterdicht is bij de nok, kroonlijsten en richels. Houd er rekening mee dat op elk type dak een beschermend scherm kan worden geïnstalleerd om de waterdichtheid te vergroten.

Er zijn verschillende soorten van dakbescherming tegen vocht: synthetische, meerlagige, reflecterende schermen en bitumineuze schermen. Kijk ook regelmatig naar de staat van de goten: als ze vol zitten, moeten ze worden schoongemaakt. Door regelmatig overtollige sneeuw, bladeren of opgehoopt water te verwijderen, help je vochtproblemen via het dak te vermijden. Als je om welke reden dan ook niet vertrouwd bent met het idee om dit onderhoud zelf uit te voeren, aarzel dan niet om contact op te nemen met gespecialiseerde bedrijven die deze diensten aanbieden.

Hieronder beschikbaar: gratis vochtdiagnose met erkend vochtexpert.

Wil je prijzen vergelijken? Of informatie inwinnen over vochtbestrijding?

Kies hieronder je land om de gratis vochtexpertise aan te vragen of meer informatie te krijgen

Over deze website

Vochtbestrijding Info staat verbonden met meer dan 250 vochtbestrijding bedrijven in België en Nederland. Zoek je een vochtexpert? Via deze website kom je gemakkelijk in contact met de meest gekwalificeerde vochtexperts en vochtbedrijven in je buurt in België en Nederland.

Een vochtexpertise is altijd gratis en vrijblijvend (zonder verdere verplichtingen). Als u wilt dat er werken worden uitgevoerd, kan u ook een prijsbestek opvragen. Een vochtdiagnose is bovendien heel leerrijk. Je ontdekt de toestand van je muren (bijvoorbeeld de vochtigheidspercentages), je krijgt tips over wat je preventief kan ondernemen en je leert meer over de beschikbare premies en subsidies.

Hoeveel kost vochtbestrijding?

Bereken de prijs voor verschillende soorten vochtbestrijding via deze rekenmodule en onafhankelijke offertemodule.

Gratis en objectief maximaal 4 prijzen vergelijken van enkel erkende vochtexperts. In enkele muisklikken.

KLIK HIER

WTCB Vochtbestrijding en opstijgend vocht

Vochtige muren? Hoge luchtvochtigheid? Opstijgend vocht?

Download de gratis gids over Vochtbestrijding van het officiële WTCB. De gids komt toe via e-mail.

Hoe behandel je opstijgend vocht? Hoe verlopen muurinjecties? Wat kan je allemaal doen? 

Lees het in deze gratis gids van WTCB (Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf). Het WTCB is een particuliere onderzoeksinstelling die in 1960 werd opgericht op initiatief van de beroepsorganisatie van bouwbedrijven.

Onafhankelijke vergelijking van +250 bedrijven in vochtbestrijding

Zeg vaarwel aan dat vervelend vocht

Bereken de prijs van vochtbestrijding (in muren of kelder) of gebruik onze innovatieve offertemodule.

Gratis 4 prijzen en/of aannemers vergelijken, onafhankelijk van elkaar. Via enkele muisklikken.

KLIK HIER