Brandverzekering bij vochtproblemen

Brandverzekering bij vochtproblemen

Waterschade? Gelukkig bestaat er een brandverzekering

Het is natuurlijk niet fijn wanneer je schade aan je woning krijgt door vocht. Dit brengt immers heel wat schade en dus ook kosten met zich mee, want dit wil je natuurlijk ook zo snel mogelijk wegwerken voor je eigen gezondheid en voor de look van je woning. Gelukkig bestaat hiervoor de brandverzekering die in sommige gevallen de kosten van een vochtbestrijding dekt.

Lees ook:

Niet alle schade wordt gedekt

Toch moet je je hierbij ook realiseren dat de brandverzekering zeer handig en ook nodig is, maar dat dit niet automatisch alle vormen van schade zal dekken. Maar waarin zit dan dit verschil? Hieronder daarover een beetje meer informatie.

De brandverzekering vergoedt heel wat vormen van vochtschade. Toch moet je opletten natuurlijk: niet alle vochtschade wordt automatisch verzekerd. Wanneer je immers opstijgend vocht hebt en condensatie door een lage ventilatie dan zal je waarschijnlijk geen vergoeding ontvangen van je verzekering.

Wat wél vergoed wordt

Wanneer krijg je dan wel een vergoeding bijvoorbeeld? Wanneer je vochtschade hebt als gevolg van een lek of door vochtschade als gevolg van binnensijpelend water via je dak. Een voorwaarde voor het ontvangen van een vergoeding is dan natuurlijk dat je de schade niet had kunnen voorkomen. Kon je dit wel, dan zal de verzekering natuurlijk niet uitbetalen.

Een andere belangrijke voorwaarde is dat de oorzaak van de vochtschade jouw eigendom is. Bovendien mag de vochtschade niet door derden zijn veroorzaakt, bijvoorbeeld een lek bij de buren. Komt dit door iemand anders, dan zijn zij aansprakelijk voor de schade en zullen zij hiervoor opdraaien.

Nog verdere vragen hierover?

Heb je zelf waterschade in je woning en heb je een brandverzekering, maar zit je toch nog met enkele vragen hierover? Neem dan zeker contact op met je verzekering. Zij helpen je graag verder en kunnen je vast een deskundig antwoord bieden op je verdere vragen. Verder vind je hier ook nog een overzicht van kostprijzen van vochtbestrijdingen.

Hieronder beschikbaar: gratis vochtdiagnose met erkend vochtexpert.

Wil je prijzen vergelijken? Of informatie inwinnen over vochtbestrijding?

Kies hieronder je land om de gratis vochtexpertise aan te vragen of meer informatie te krijgen

Over deze website

Vochtbestrijding Info staat verbonden met meer dan 250 vochtbestrijding bedrijven in België en Nederland. Zoek je een vochtexpert? Via deze website kom je gemakkelijk in contact met de meest gekwalificeerde vochtexperts en vochtbedrijven in je buurt in België en Nederland.

Een vochtexpertise is altijd gratis en vrijblijvend (zonder verdere verplichtingen). Als u wilt dat er werken worden uitgevoerd, kan u ook een prijsbestek opvragen. Een vochtdiagnose is bovendien heel leerrijk. Je ontdekt de toestand van je muren (bijvoorbeeld de vochtigheidspercentages), je krijgt tips over wat je preventief kan ondernemen en je leert meer over de beschikbare premies en subsidies.

Hoeveel kost vochtbestrijding?

Bereken de prijs voor verschillende soorten vochtbestrijding via deze rekenmodule en onafhankelijke offertemodule.

Gratis en objectief maximaal 4 prijzen vergelijken van enkel erkende vochtexperts. In enkele muisklikken.

KLIK HIER

WTCB Vochtbestrijding en opstijgend vocht

Vochtige muren? Hoge luchtvochtigheid? Opstijgend vocht?

Download de gratis gids over Vochtbestrijding van het officiële WTCB. De gids komt toe via e-mail.

Hoe behandel je opstijgend vocht? Hoe verlopen muurinjecties? Wat kan je allemaal doen? 

Lees het in deze gratis gids van WTCB (Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf). Het WTCB is een particuliere onderzoeksinstelling die in 1960 werd opgericht op initiatief van de beroepsorganisatie van bouwbedrijven.

Onafhankelijke vergelijking van +250 bedrijven in vochtbestrijding

Zeg vaarwel aan dat vervelend vocht

Bereken de prijs van vochtbestrijding (in muren of kelder) of gebruik onze innovatieve offertemodule.

Gratis 4 prijzen en/of aannemers vergelijken, onafhankelijk van elkaar. Via enkele muisklikken.

KLIK HIER