Zwarte schimmel bestrijden in huis

Zwarte schimmel bestrijden in muren

Hoe zwarte schimmel ontstaat

Zwarte schimmels komen vooral vaak voor in vochtige ruimtes. Door bijvoorbeeld een slechte ventilatie, of een tekort aan zonlicht kunnen schimmels ontstaan. Ook een slechte schoonmaak kan ervoor zorgen dat de zwarte schimmel zich erg gemakkelijk kan voortplanten. Het heeft weinig zin om zwarte schimmels van de muren af te gaan halen, zonder dat je iets doet aan de vochtproblemen.

Hoe je dit probleem aan kunt pakken

Om dit probleem op te lossen, zul je eerst de oorzaak van de schimmelvorming moeten achterhalen, want anders heb je binnen korte tijd weer nieuwe schimmels. Goede ventilatie is erg belangrijk. Als je er zelf niet uitkomt kun je altijd nog specialisten inschakelen, die de oorzaak van de zwarte schimmel kunnen achterhalen.

Hoe je de zwarte schimmel kunt verwijderen

Je kunt zwarte schimmel gelukkig verwijderen, dit kun je zelf doen door de muren en vloeren te gaan schrobben met een oplossing van soda en water. Als het schimmelprobleem erg hardnekkig is kun je ook bleekwater gebruiken. Soms is de zwarte schimmel zo hardnekkig dat er een speciale schimmelverwijderaar nodig is. Deze kun je kopen in de winkel zoals Gamma, Hubo of Brico.

Is de zwarte schimmel een gevaar voor je gezondheid

Zwarte schimmel is in principe niet dodelijk, maar kan wel erg schadelijk voor je gezondheid zijn. Zwarte schimmels kunnen mycotoxinen in je huis brengen, waardoor je last krijgt van je gezondheid. Bij jongere kinderen en senioren kan de zwarte schimmel wel veel grotere gevolgen hebben.

Is je huis weer schoon nadat de schimmel verwijderd is

Het komt vaak voor dat er nog schimmelsporen in de lucht blijven hangen, nadat de schimmel is verwijderd. Zorg er dus voor dat er na de verwijdering van de zwarte schimmel voldoende goede ventilatie en afzuiging is.

Professionele vochtdiagnose laten uitvoeren (altijd gratis)

Vochtbestrijding.info staat verbonden met meer dan 300 vochtbestrijding bedrijven in België en Nederland. Zoek je een vochtspecialist? Via deze module kom je gemakkelijk in contact met de meest gekwalificeerde bedrijven in je buurt.

Een vochtexpertise gebeurt enkel door professionals en is altijd gratis en vrijblijvend zonder verdere verplichtingen. Een vochtdiagnose is ook heel leerrijk. Je ontdekt de toestand van je muren (bijvoorbeeld de vochtigheidspercentages), je krijgt tips over wat je preventief kan ondernemen en je leert meer over de beschikbare premies en subsidies.

Kies je land om te starten. Woon je in België of Nederland?

Geef je beoordeling voor dit artikel