Verzekering bij vochtschade

Verzekering bij vochtschade

Te maken met vochtproblemen, waar terecht voor een vergoeding?

Lees ook: Kelder onder water: verzekerd door brandverzekering?

Heb je de pech gehad om te maken te krijgen met vochtproblemen in je woning? Dan weet je natuurlijk ook al dat dit heel wat problemen met zich meebrengt: het is niet gezond om in een woning te wonen die te maken heeft met vochtproblemen. Bovendien is het ook een dure aangelegenheid om aan te pakken. Toch kan je in bepaalde gevallen je brandverzekering aanspreken om tussen te komen in de kosten. Wanneer kan dit wel en wanneer kan dit eigenlijk niet? Een eerste kijk hierin geven we je graag hieronder mee.

Maar wordt alle vochtschade vergoed door de verzekering?

Een eenduidig antwoord bestaat er waarschijnlijk niet op deze vraag. Toch kunnen we informatie meegeven die heel algemeen is en die dus een algemeen antwoord kunnen bieden op je vragen. Heb je bijvoorbeeld een lek in je leidingen waardoor je vochtschade hebt bij je thuis, dan zal de verzekering tussenkomen. Hetzelfde geldt wanneer je te maken hebt met vochtschade in je woning door binnensijpelend water via het dak. Een belangrijke voorwaarde die de meeste verzekeringen hier wel bij hanteren, is dat je de schade niet had kunnen voorkomen. Kon dit wel, dan zal de maatschappij meestal niet tussenkomen. Maar eigenlijk is dit ook een logische regeling natuurlijk. Gelijk welke verzekeringsmaatschappij werkt volgens dit principe. Wanneer de verzekeringsmaatschappij toch zou tussenkomen in de kosten die je maakt, maar er nadien achterkomt dat je deze kosten eigenlijk zou kunnen vermijden, dan loop je ook nog eens het risico dat je al deze kosten zal moeten terugbetalen.

Toch wordt niet zomaar alles verzekerd en wordt er voor elke vorm van kosten tussengekomen door de verzekeringsmaatschappij. Wat wordt er niet verzekerd? Wanneer je vochtproblemen hebt in je woning door opstijgend vocht en condensatie. Dan zal je maatschappij de kosten dus niet op zich nemen. Maar mogelijks heeft je eigen maatschappij ook zo zijn eigen voorwaarden die gelden. Misschien kan je je hiervoor voor wel extra verzekeren?

Meer informatie gewenst over dit onderwerp?

Vind je bovenstaande informatie wel interessant en zou je er graag meer over te weten komen? Neem dan zeker een kijkje op deze pagina.

Zit je toch met een prangende vraag waarop je het antwoord niet meteen vindt? Dan kan je je vraag ook gewoon stellen op het forum.

Gratis vochtdiagnose met erkend vochtexpert.

Vochtbestrijding.info staat verbonden met meer dan 250 vochtbestrijding bedrijven in België en Nederland. Zoek je een vochtexpert? Via deze website kom je gemakkelijk in contact met de meest gekwalificeerde vochtexperts en vochtbedrijven in je buurt. Een vochtexpertise is altijd gratis en vrijblijvend (zonder verdere verplichtingen). Als u wilt dat er werken worden uitgevoerd, kan u ook een prijsbestek opvragen. Een vochtdiagnose is bovendien heel leerrijk. Je ontdekt de toestand van je muren (bijvoorbeeld de vochtigheidspercentages), je krijgt tips over wat je preventief kan ondernemen en je leert meer over de beschikbare premies en subsidies.

Kies hieronder je land om de gratis vochtexpertise aan te vragen of meer informatie te krijgen

Onafhankelijke vergelijking van +250 bedrijven in vochtbestrijding

Populaire onderwerpen
>