Prijs kelderdichting

Kelderdichting kostprijs

Hoeveel kost een kelderdichting?

Wat is de prijs van kelderdichting? Ontdek het hier. Veel mensen hebben een kelder en zijn hier tevreden van. Er is echter ook een groot aantal woningeigenaars met een vochtige kelder. Hier kan enkel een kelderdichting soelaas bieden. Maar hoeveel kost een kelderdichting eigenlijk? We bekijken in dit artikel de kostprijs van kelderdichting en de specifieke reden waarom het dichten van een kelder belangrijk is.

De voordelen van een droge kelder

Wanneer je in het bezit bent van een kelder levert dat vaak voordelen op. Je kunt er je drank koel bewaren, want een kelder is natuurlijk een koele plek. Dat komt handig uit in warme zomers. Maar nog een groot voordeel is natuurlijk de extra opslagruimte die een droge kelder kan bieden. Ook zorgt een vochtige kelder voor een aanzienlijke waardedaling van de woning. Het tast de structuur van de woning aan want vocht maakt veel kapot. Tijd voor actie dus!

Het is dus van belang dat je kelder ook droog blijft. Wanneer de kelder toch vochtproblemen zou krijgen, kan je een kelderdichting overwegen om hem terug kurkdroog te krijgen.

Waarom een kelderdichting?

Een vochtige kelder doet de energierekening stijgen en de levensmiddelen die je in de kelder bewaart, kunnen gaan beschimmelen. Vocht in de kelder kan bovendien ook schimmelvorming veroorzaken, wat de hele kelder verziekt. Daarom zul je zeker bij een vochtige kelder een kelderdichting moeten aanbrengen. Hierbij wordt de hele kelder langsheen de wanden en de vloer potdicht gemaakt gemaakt met speciaal materiaal. Nadien heb je nooit meer last van vocht.

Prijs van een kelderdichting

Boven de €10.000 bij grote kelders

Tip: laat via deze pagina de kostprijs berekenen door een vochtexpert. De prijs van een kelderdichting is afhankelijk van de gekozen methode. Zoals eerder besproken, kan je een kelder dichten met beton. Tegenwoordig bestaat er echter ook een nieuwe methode waarin gewerkt wordt met keramische tegels. Hierdoor is de kelder niet enkel gedicht, maar is hij daarna ook direct mooi afgewerkt.

Natuurlijk wil je alvast een eerste prijsindicatie kennen voor de renovatie van je kelder. Ga ervan uit dat je op een bedrag kan uitkomen tussen €5000 en €10.000 euro voor een gemiddelde kelder.

Tussen €3000 en €5000 voor gemiddelde kelders

Heb je een kleine kelder of kruipkelder, dan is die prijs natuurlijk veel lager, gemiddeld tussen €3000 en €5000. De prijs wordt altijd berekend per vierkante meter. Meet dus je kelder op en vraag een onafhankelijk vochtexpert om een kostenberekening te doen. Hierna ga je beter geïnformeerd zijn. Daarnaast is het belangrijk om offertes te vergelijken: enkel zo kan je de beste prijzen te weten komen.

Via deze link kom je uit in de vergelijkingstool waarin je prijzen voor kelderdichting kan vergelijken.

Tot slot maak je in de meeste gevallen ook aanspraak op verschillende renovatiesubsidies als je je kelder renoveert tegen vochtproblemen. Laat de initiële prijs van een kelderdichting je dus niet afschrikken, maar vraag het lokale gemeentebestuur ook om een lijst van alle beschikbare premies. Vanuit de overheid of provincie worden in veel gevallen ook verbouwingspremies toegekend. En verken zeker ook de piste van energierenovaties, want een droge kelder zorgt voor een lager energieverbruik. Vanuit die optiek kan je die premies dus ook gaan aanvragen.

Een vochtige kelder: loont het wel om deze terug droog te maken?

Wanneer je last van een vochtige kelder hebt, moet je daar een oplossing voor zoeken. Hiervoor zijn verschillende redenen:

  1. Door het vocht kan het pleisterwerk gaan scheuren of afbladderen.
  2. Een droge kelder is niet vatbaar voor schimmelvorming (je moet zorgen dat de luchtvochtigheid in een kelder minder is dan 50%).
  3. Vochtplekken kunnen een eventuele koper afschrikken. Je kunt natuurlijk de slechte plekken wegmoffelen door er een kast voor te zetten, maar dat mag je natuurlijk niet doen bij de verkoop van een woning.
  4. Ook kan er dan na de verkoop nog een claim voor het herstel bij je binnenkomen voor verzwegen defecten.

Wil je een huis met een kelder kopen, laat dan altijd eerst een bouwkundige keuring uitvoeren. Dat kan misschien een klein bedrag kosten, maar laat je hierdoor niet tegenhouden. Dat bedrag is niets vergeleken met de kosten die je achteraf zou moeten betalen om de kelder te dichten.

 

Heb je een ander vochtprobleem dat je wil bestrijden? Bekijk dan zeker ons overzicht van de prijzen van vochtbestrijdingen.

Hieronder beschikbaar: gratis vochtdiagnose met erkend vochtexpert.

Wil je prijzen vergelijken? Of informatie inwinnen over vochtbestrijding?

Kies hieronder je land om de gratis vochtexpertise aan te vragen of meer informatie te krijgen

Over deze website

Vochtbestrijding Info staat verbonden met meer dan 250 vochtbestrijding bedrijven in België en Nederland. Zoek je een vochtexpert? Via deze website kom je gemakkelijk in contact met de meest gekwalificeerde vochtexperts en vochtbedrijven in je buurt in België en Nederland.

Een vochtexpertise is altijd gratis en vrijblijvend (zonder verdere verplichtingen). Als u wilt dat er werken worden uitgevoerd, kan u ook een prijsbestek opvragen. Een vochtdiagnose is bovendien heel leerrijk. Je ontdekt de toestand van je muren (bijvoorbeeld de vochtigheidspercentages), je krijgt tips over wat je preventief kan ondernemen en je leert meer over de beschikbare premies en subsidies.

Hoeveel kost vochtbestrijding?

Bereken de prijs voor verschillende soorten vochtbestrijding via deze rekenmodule en onafhankelijke offertemodule.

Gratis en objectief maximaal 4 prijzen vergelijken van enkel erkende vochtexperts. In enkele muisklikken.

KLIK HIER

WTCB Vochtbestrijding en opstijgend vocht

Vochtige muren? Hoge luchtvochtigheid? Opstijgend vocht?

Download de gratis gids over Vochtbestrijding van het officiële WTCB. De gids komt toe via e-mail.

Hoe behandel je opstijgend vocht? Hoe verlopen muurinjecties? Wat kan je allemaal doen? 

Lees het in deze gratis gids van WTCB (Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf). Het WTCB is een particuliere onderzoeksinstelling die in 1960 werd opgericht op initiatief van de beroepsorganisatie van bouwbedrijven.

Onafhankelijke vergelijking van +250 bedrijven in vochtbestrijding

Zeg vaarwel aan dat vervelend vocht

Bereken de prijs van vochtbestrijding (in muren of kelder) of gebruik onze innovatieve offertemodule.

Gratis 4 prijzen en/of aannemers vergelijken, onafhankelijk van elkaar. Via enkele muisklikken.

KLIK HIER