Kostprijs kelderdichting

Kelderdichting kostprijs

Het dicht maken van een kelder

Veel personen die een huis willen bouwen besluiten ook in het ontwerp een kelder op te nemen. Wanneer je in het bezit bent van een kelder levert dat vaak voordelen op. Je kunt je drank koel bewaren, omdat een kelder altijd koeler is. Dat komt, omdat een kelder onder het maaiveld is gesitueerd.

Het is wel belangrijk dat, als je een kelder onder je huis wilt hebben, vooraf de juiste maatregelen neemt om geen kelder te hebben die vochtig is. Een vochtige kelder is een veel voorkomend probleem.

Je moet bij een vochtige kelder een kelderdichting gebruiken die afdoende zal werken. Een beetje vocht zul je in eerste instantie niet veel zorgen baren, maar het kan je wel extra geld kosten. De energierekening kan stijgen en de levensmiddelen die je in de kelder bewaart, kunnen gaan beschimmelen. Vocht kan ook de oorzaak zijn van dat er in de kelder schimmels ontstaan. Die moet je daar zeker niet hebben. Schimmels kunnen ziektes veroorzaken. Daarom zul je zeker bij een vochtige kelder een kelderdichting moeten aanbrengen.

Prijs kelderdichting

€3.000 à €10.000 (afhankelijk van grootte kelder)

Een natte kelder

Wanneer je last van een natte kelder hebt, moet je daar een oplossing voor zoeken. Door het vocht kan het pleisterwerk gaan scheuren of afbladderen. Ook moet je schimmels voorkomen.

Vochtplekken kunnen een eventuele koper afschrikken. Je kunt natuurlijk de slechte plekken wegmoffelen door er een kast voor te zetten, maar dat mag je natuurlijk niet doen bij de verkoop van een woning. Ook kan er dan na de verkoop nog een claim voor het herstel bij je binnenkomen voor verzwegen defecten.

Wil je een huis met een kelder kopen, laat dan altijd eerst een bouwkundige keuring uitvoeren. Dat kan wel € 350 kosten, maar dat is niets vergeleken met de kosten die je zou moeten betalen om hem vochtvrij te maken als er een lek zou zijn.

Je moet zorgen dat de luchtvochtigheid in een kelder minder is dan 50%. Hierboven ontstaat zeker ook schimmelvorming.

Oplossingen om vocht in een kelder te verbannen.

Je moet niet altijd rigoureus beginnen met het droog maken van een kelder. Je zou eerst moeten gaan bekijken of je een goede kelderventilatie kunt aanbrengen. Vaak helpt een ventilatie wel.

De condens die er aanwezig is, kun je vaak verhelpen door er een cv in aan te brengen.

Helpt dat niet dan kun je kelderdichting aan laten brengen om opstijgend vocht of optrekkend vocht een halt toe te roepen. Daarvoor zou je een kelderbekuiping kunnen laten aanbrengen. Wanneer de kelderbekuiping is aangebracht, weet je zeker je geen vocht meer in de kelder hebt.

Ook is het mogelijk om rondom de kelder een kelderdrainage aan te laten brengen. Je zult begrijpen dat dit geen gemakkelijke klus is waarvan de kosten behoorlijk hoog kunnen zijn.

Wanneer je het allemaal niet zelf meer ziet zitten, wat je kunt doen om de kelder vochtvrij te maken, kun je daar een vakman voor inhuren. Hij zal het geheel bekijken en de oplossingen met je bespreken. Ook kan hij daarvoor de offerte opmaken. Wanneer hij zijn werkzaamheden heeft verricht zal de kelder vochtvrij zijn. Ontstaan er achteraf toch nog problemen dan kun je gebruik maken van de garantie die je hebt.

Kelderdichting is regelmatig een groter probleem dan je in eerste instantie zou denken. Bouw je zelf een huis met een kelder dan is het van groot belang dat je eerst alle belangrijke voorzorgsmaatregelen neemt om te zorgen dat de kelder waterdicht is en blijft. Kelderdichting achteraf kun je beter voorkomen.

Professionele vochtdiagnose laten uitvoeren

Vochtbestrijding.info staat verbonden met meer dan 300 vochtbestrijding bedrijven in België en Nederland. Zoek je een vochtspecialist? Via deze module kom je gemakkelijk in contact met de meest gekwalificeerde bedrijven in je buurt.

Een vochtexpertise gebeurt enkel door professionals en is altijd gratis en vrijblijvend zonder verdere verplichtingen. Een vochtdiagnose is ook heel leerrijk. Je ontdekt de toestand van je huis, je krijgt tips over wat je preventief kan ondernemen en je leert meer over de beschikbare premies en subsidies.

Kies je land om te starten. Woon je in België of Nederland?

Geef je beoordeling voor dit artikel