Kelderdichting in Limburg

Kelderdichting Limburg: In dit artikel kom je te weten hoe je met een professionele vochtexpert in contact kan komen om het vocht in jouw woning aan te pakken. Deze specialisten helpen jou op weg naar een vochtvrije woning en een droge kelder. Hieronder kan je tal van tips terugvinden om het meest geschikte bedrijf voor jouw probleem in jouw regio te kunnen selecteren. Lees snel verder om te ontdekken welke aanpak je hiervoor nodig hebt!

Optrekkend vocht in huis of een vochtige kelder in Limburg, komt het jou bekend voor?

Optrekkend vocht kan vocht in de kelder met zich meebrengen. In regio Limburg en vooral in de Kempen zijn vochtproblemen geen uitzondering. De zanderige onderbodem in deze regio speelt een belangrijke rol in de mogelijkheid van vocht in de woning.

Naar schatting kampt 1 op de 5 (oudere) woningen in Limburg met opstijgend vocht en vochtproblemen. Dit vocht kan het leefklimaat aantasten, maar ook de fundamenten en de stevigheid van de woning. In een verder stadium kan dit ook de waarde van de woning negatief beïnvloeden.

Verhoog jouw woning in waarde

Als je stappen onderneemt om je vochtproblemen aan te pakken trek je rechtstreeks de waarde van jouw woning opnieuw omhoog. Jouw huis krijgt hierdoor een toegevoegde waarde, doordat de kelder ingericht is als volledig functionele ruimte die optimaal benut kan worden. Een kelderdichting kan je echt zien als een investering die later veel kan opbrengen.

Om deze meerwaarde te verkrijgen, neem je best een ervaren vochtspecialist onder de arm. Deze kan eerst en vooral de oorzaak van de problemen constateren met gespecialiseerde vochtmeters in jouw woning en kelder. Hij kan eveneens de hoeveelheid aanwezig vocht meten. Op basis van de resultaten die de analyse toont en eventuele verdere informatie kan deze expert een passende oplossing voorstellen op maat van jouw kelder.

Vermijd extra schade, laat het probleem niet aanslepen!

Optrekkend vocht kan vochtplekken, een hoge luchtvochtigheid en een gebrek aan ventilatie in huis veroorzaken. Deze kunnen op termijn voor schimmelvorming zorgen.

Zowat elke Limburgse kelder die te maken heeft met vocht heeft vroeg of laat ook last van schimmels of een muffe geur. Deze onaangename geur kan een voorbode zijn voor een beginnende, opkomende schimmelvorming. Neem deze signalen dus serieus!

In dat geval kan je best zo snel mogelijk een expert in kelderdichting contacteren. Een vakman kan met verschillende mogelijkheden, zoals kelderbekuiping of -drainage, vocht uit jouw kelder weren. Hierbij kies je het liefst voor een permanente oplossing voor jouw kelderruimte. We tonen jou hieronder hoe je dit het beste aanpakt met behulp van een expert.

Op korte tijd en met behulp van innoverende bouwtechnieken kunnen de gespecialiseerde vochtspecialisten in regio Limburg zelfs de meest toegetakelde kelder aanpakken.

Welke meerwaarde biedt een deskundige vochtexpertise kelderdichting (Limburg)?

Kiezen voor deskundigheid en expertise in kelderdichting (Limburg) gaat samen met heel wat voordelen, die zeker en vast opwegen tegen het zelf klussen. Hieronder vind je deze voordelen nog eens opgelijst.

 1. Professionele apparatuur

  Een vakkundige vochtexpert bezit gespecialiseerde vochtmeters die doorheen je muren vocht kunnen detecteren. Ook verborgen problemen die aan de buitenkant niet altijd zichtbaar zijn worden op die manier snel en efficiënt opgespoord. Vochtproblemen kunnen zo in een vroeg stadium opgespoord worden en vroegtijdig aangepakt worden om ernstige schade te voorkomen.

 2. Jarenlange ervaring en advies

  Een vochtexpert die reeds heel wat kelders heeft gezien en al jaren in het vak werkt zal jou ook kunnen bijstaan met veel nuttig advies en goede raad op maat van jouw kelder. Je kan bij een centrale persoon terecht en hoeft niet heel het internet uit te spitten om jouw vragen beantwoord te zien.

 3. Een transparante prijs op maat van jouw probleem

  Bij heel wat heel wat firma’s kelderdichting (Limburg) wordt er onmiddellijk voor jou een duidelijke offerte opgesteld, zodat je bij aanvang van de werken weet waar je aan toe bent. Op die manier kan je vermijden dat er plotse kosten of lastige verrassingen opduiken waar jij niet op had gerekend.

 4. Bespaar jezelf kostbare tijd, geld en vooral frustratie

  Als je ervoor kiest om jouw werken door een professional te laten uitvoeren wil dat zeggen dat je zelf niet aan de slag moet gaan met doe-het-zelf behandelmethodes. Deze methodes bieden bovendien vaak geen garantie op een permanente oplossing of kwalitatieve resultaten. Daarnaast kan dit ook heel duur uitkomen in vergelijking met het verkregen resultaat.

 5. Bijstand bij het aanvragen van subsidies en premies

  Een professionele aannemer beschikt naast kennis over de praktijk vaak ook over kennis rond geldende subsidies en premies die voor provincie Limburg van toepassing zijn. Een centraal aanspreekpunt voor al je vragen rond deze financiële materie kan jou heel wat tijd en moeite besparen.

Het is duidelijk: je laat best een professionele firma vochtbestrijding langskomen. Maar waar in Limburg kan je een geschikte aannemer vinden om jouw probleem aan te pakken met de juiste behandelmethode?

Kies voor een erkende vochtspecialist in Limburg mét kwaliteitslabel

Een permanente en duurzame aanpak vereist expertise en een grondige kennis over het vakgebied van vochtbestrijding. Daarom is het aangewezen om te opteren voor een erkende vochtexpert in Limburg van een firma die bij het WTCB is aangesloten.

Maar wat is dat, het WTCB? Dit is een kwaliteitslabel voor bouwbedrijven dat staat voor betrouwbaarheid en kwaliteit van uitgevoerde werken, in dit geval jouw kelder waterdicht maken.

Toch moet je uitkijken: vochtbestrijder is geen beschermde titel. Iedereen kan zichzelf vochtbestrijder noemen en in deze branche een bedrijf oprichten. Het WTCB label kan dus een goede indicatie zijn bij het selecteren van een bedrijf om je werken uit te voeren.

TIP: raadpleeg de database van het WTCB. Via deze gratis en snelle online tool kom je eenvoudig en snel met een deskundige expert in contact. Binnen de 2 minuten vind je de beste vochtbestrijding-bedrijven met jarenlange ervaring in de regio Limburg.

Erkende specialisten en vakexperts in Limburg op de kaart

Over heel Limburg zijn er tal van firma’s kelderdichting terug te vinden rond de grote steden en gemeenten zoals Hasselt, Sint-Truiden, Lommel, Genk, Oudsbergen … Via onze interactieve kaart vind je zelf makkelijk vakkundige aannemers in kelderdichting terug. Wil je een specialist inschakelen? Gebruik dan de gratis tool op vochtbestrijding.info om in één klap 4 specialisten met elkaar te vergelijken.

Om met hen in contact te komen kan je hier klikken. Je ontvangt dan een gratis vochtdiagnose van onze erkende vochtexpert. Binnen de 2 minuten kom je in contact met een deskundige aannemer in Limburg die jou verder kan helpen.

Opgelet! In Nederland bestaan er andere beroepsorganisaties, zoals bv. Stichting Keurmerk Erkende Vochtexperts (SKEV). De regel- en wetgeving verschilt dus.

Kaart experten kelderdichting Limburg

Bekijk wat gemeenten en steden in Limburg aanbieden

Een laatste gouden tip willen we je zeker niet ontzeggen: surf eens naar de website van jouw stad of gemeente. Vele steden en gemeenten voorzien namelijk speciale premies, bonussen of extra financiële vergoedingen bovenop de overkoepelende renovatiepremie van de Vlaamse overheid. Ook informatie, expertise en bijstand bij renovatiewerken worden vaak gratis aangeboden. Ga dus zeker na wat jouw gemeente of stad in Limburg aanbiedt!

Vraag hier een vrijblijvende analyse van jouw vochtprobleem in 2 minuten!

Het aanvraagformulier van vochtbestrijding.info brengt jou in contact met (een van de) 250 aangesloten bedrijven die beschikken over bouwkundige erkenningen. Hier kan je een gratis vrijblijvende offerte en/of plaatsbezoek in jouw buurt in Limburg aanvragen. Wat zit hierin inbegrepen?

 • Inzicht in alle verborgen vochtaantastingen in je woning
 • Een lijst van alle premies en subsidies waarop je aanspraak maakt bij een herstel
 • Een overzicht van alle gangbare tarieven bij een mogelijk herstel
 • Gespecialiseerd advies gebaseerd op jarenlange praktijkervaring
 • Preventieve tips om zelf vocht in huis te voorkomen
 • Antwoorden op al je vragen en bezorgdheden

En dat steeds gratis bij een eerste bezoek, zonder addertjes onder het gras.

Bij vragen of onduidelijkheden hoef je niet te twijfelen om gratis én vrijblijvend onze onafhankelijk vochtexpert te contacteren via dit formulier.

Hieronder beschikbaar: gratis vochtdiagnose met erkend vochtexpert.

Wil je prijzen vergelijken? Of informatie inwinnen over vochtbestrijding?

Kies hieronder je land om de gratis vochtexpertise aan te vragen of meer informatie te krijgen

Over deze website

Vochtbestrijding Info staat verbonden met meer dan 250 vochtbestrijding bedrijven in België en Nederland. Zoek je een vochtexpert? Via deze website kom je gemakkelijk in contact met de meest gekwalificeerde vochtexperts en vochtbedrijven in je buurt in België en Nederland.

Een vochtexpertise is altijd gratis en vrijblijvend (zonder verdere verplichtingen). Als u wilt dat er werken worden uitgevoerd, kan u ook een prijsbestek opvragen. Een vochtdiagnose is bovendien heel leerrijk. Je ontdekt de toestand van je muren (bijvoorbeeld de vochtigheidspercentages), je krijgt tips over wat je preventief kan ondernemen en je leert meer over de beschikbare premies en subsidies.

Hoeveel kost vochtbestrijding?

Bereken de prijs voor verschillende soorten vochtbestrijding via deze rekenmodule en onafhankelijke offertemodule.

Gratis en objectief maximaal 4 prijzen vergelijken van enkel erkende vochtexperts. In enkele muisklikken.

KLIK HIER

WTCB Vochtbestrijding en opstijgend vocht

Vochtige muren? Hoge luchtvochtigheid? Opstijgend vocht?

Download de gratis gids over Vochtbestrijding van het officiële WTCB. De gids komt toe via e-mail.

Hoe behandel je opstijgend vocht? Hoe verlopen muurinjecties? Wat kan je allemaal doen? 

Lees het in deze gratis gids van WTCB (Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf). Het WTCB is een particuliere onderzoeksinstelling die in 1960 werd opgericht op initiatief van de beroepsorganisatie van bouwbedrijven.

Onafhankelijke vergelijking van +250 bedrijven in vochtbestrijding

Zeg vaarwel aan dat vervelend vocht

Bereken de prijs van vochtbestrijding (in muren of kelder) of gebruik onze innovatieve offertemodule.

Gratis 4 prijzen en/of aannemers vergelijken, onafhankelijk van elkaar. Via enkele muisklikken.

KLIK HIER