Kelderdichting in Vlaams Brabant

In dit artikel kan je een overzicht van vakkundige vochtexperts voor kelderdichting Vlaams-Brabant terugvinden. Deze specialisten kunnen jou op weg helpen richting een vochtvrije woning en een droge kelder. We geven tal van tips mee om de firma uit het aanbod te selecteren die het meest geschikt is voor jouw probleem. Lees hieronder verder om te ontdekken hoe je dit het beste aanpakt!

Is opstijgend vocht in huis of een vochtige kelder in Vlaams-Brabant herkenbaar voor jou?

Optrekkend vocht met een vochtige kelder tot gevolg vormt geen uitzondering in regio Vlaams-Brabant. Tot 1 op de 5 (oudere) woningen in provincie Vlaams-Brabant zou ooit te maken krijgen met opstijgend vocht en bijhorende vochtproblemen. Dergelijke vochtproblemen kunnen binnen de woning het leefklimaat aantasten, maar evengoed de fundamenten en de stevigheid van de woning en dus ook de waarde van je woning op de vastgoedmarkt beïnvloeden.

De meest voorkomende vochtproblemen en hun oorzaken van vochtige muren in Vlaams-Brabant kunnen bestaan uit opstijgend vocht, insijpeling in de kelder, condens, vochtplekken, vochtbeschadiging van vloeren (zelfs bij een nieuwe vloer), grondwater dat naar binnen komt, onvoldoende ventilatie, hoge luchtvochtigheid… Als je dergelijke zaken herkent, laat je best een kelderdichting-expert langskomen.

Trek de waarde van je woning omhoog

Vochtproblemen zoals opstijgend vocht aanpakken en jouw kelder dichten/jouw kelder waterdicht maken zorgt ervoor dat jouw huis over een aanvullende troef bezit, namelijk extra functionele ruimte, maar deze uitvoeringen laten ook de waarde van jouw huis aanzienlijk toenemen.

Jouw vochtproblemen en de bijbehorende oorzaken laat je dus het beste constateren door een ervaren vochtexpert. Deze ervaringsdeskundige kan met gespecialiseerde vochtmeters je woning en kelder controleren en neemt ook polshoogte van de hoeveelheid aanwezig vocht.

Op zijn beurt kan hij ook onmiddellijk een waterdichte oplossing naar voor schuiven op maat van jouw kelder. Zo wordt het probleem op de meest efficiënte manier aangepakt met de gepaste oplossing!

Wacht niet langer om aanzienlijke schade te vermijden

Schimmelvorming in jouw woning is een mogelijk nadelig gevolg van een vochtige kelder of opstijgend vocht in de muren. In ongeveer elke kelder in Vlaams-Brabant die te kampen heeft met vochtproblemen beweren woningeigenaars last te hebben van schimmelvorming of geurhinder. De muffe geur die ze ondervinden is een duidelijk alarmsignaal voor schimmelvorming.

Om dit te vermijden neem je best contact op met een deskundige vakman in kelderdichting. Een professional die een effectieve kelderdichting uitvoert kan voor eens en voor altijd jouw problemen rond opstijgend vocht beëindigen en jouw kelder vochtvrij maken.

Hierbij kies je het liefst voor een permanente oplossing in het waterdicht maken van jouw kelderruimte. We tonen jou hieronder hoe je dit het best aanpakt met behulp van een expert.

Binnen een korte termijn en met behulp van innovatieve bouwtechnieken kunnen de gespecialiseerde vochtexperts in Vlaams-Brabant om het even welke kelder droog maken.

De voordelen van deskundige vochtexpertise kelderdichting (Vlaams-Brabant)

Kiezen voor deskundigheid en expertise in vochtbestrijding en kelderdichting (Vlaams-Brabant) levert tal van voordelen op. We hebben deze voordelen nog even voor jou in een lijstje gegoten.

 1. Professionele uitrusting

  Een vakkundige vochtexpert bezit gespecialiseerde vochtmeters die door de muren heen vochtproblemen kunnen detecteren. Ook verborgen problemen worden op die manier snel en efficiënt opgespoord. Vochtproblemen worden zo reeds in een vroeg stadium opgemerkt en kunnen vervolgens vroegtijdig aangepakt worden om schade te beperken.

 2. Deskundigheid, adviezen en preventieve tips

  Als je kiest voor een professionele aannemer kan je rekenen op heel wat advies. Ook kan je bij 1 persoon terecht voor ál jouw vragen en bezorgdheden.
  Naar de toekomst toe kan deze expert ter zake jou voorzien van preventieve tips om het vocht voorgoed buiten jouw woning te houden. De jarenlange praktijkervaring van deze experts staan dan volledig ter beschikking van jou en jouw woning in Vlaams-Brabant.

 3. Een transparante prijs op maat van jouw probleem

  Bij veel experts kan je onmiddellijk een prijs laten opmaken voor een mogelijk herstel of een potentiële behandeling. Zo weet je onmiddellijk waar je aan toe bent. Op die manier vermijd je onverwachte kosten of onaangename verrassingen.

 4. Bespaar jezelf veel tijd, frustratie en geld

  Kiezen voor een expert wil zeggen dat je niet zelf moet gaan klussen of experimenteren met amateuristische behandelmethodes. Verder bieden onhandige doe-het-zelf samenstellingen voor kelderdichting vaak geen garantie op kwaliteit of een blijvend resultaat.
  Daarnaast kunnen deze zogenaamde gebruiksklare samenstellingen, die je in iedere zelfbouwmarkt kan vinden, zeer prijzig uitkomen als je aan het einde van de rit de rekening opmaakt. Dit in tegenstelling tot het povere resultaat dat ze vaak maar opleveren.

 5. Bijstand bij het aanvragen van subsidies en premies

  Een professionele aannemer beschikt naast kennis over de praktijk van vochtproblemen vaak ook over kennis rond geldende subsidies en premies die voor provincie Vlaams-Brabant van toepassing zijn. Een centraal aanspreekpunt voor al je vragen rond deze financiële materie kan jou heel wat tijd en moeite besparen.

Het is duidelijk: je laat best een professionele firma vochtbestrijding langskomen. Maar waar in Vlaams-Brabant kan je een geschikte aannemer vinden om jouw vochtprobleem aan te pakken met de juiste behandelmethode?

Een erkende vochtspecialist in Vlaams-Brabant mét kwaliteitslabel

Een vochtprobleem in jouw kelder vroegtijdig en permanent aanpakken houdt de waarde van jouw huis hoog met een droge, bruikbare kelder als een toegevoegde troef. Daarvoor heb je natuurlijk eerst een volledige en juiste diagnose nodig van jouw vochtprobleem. Soms zitten deze problemen verborgen of zijn ze niet (volledig) zichtbaar voor het blote oog van een niet-expert.

Omwille van die reden raden wij aan om samen te werken met een vochtexpert van een firma in Vlaams-Brabant die bij het WTCB is aangesloten. WTCB is een kwaliteitslabel voor bouwbedrijven, waaronder vochtbestrijding-specialisten vallen. Dit kwaliteitslabel staat voor betrouwbaarheid en kwaliteit, in dit geval als het gaat om jouw kelder waterdicht maken.

LET OP! Vochtbestrijder is geen beschermde titel. Eender wie kan zichzelf benoemen als vochtbestrijder en een bedrijf in vochtbestrijding oprichten. Vraag dus steeds naar een kwaliteitslabel en ga na of er wel degelijk expertise aanwezig is in het bedrijf dat je op het oog hebt.

Hiervoor kan je de database van het WTCB raadplegen. Via onze gratis en snelle online tool kom je ook snel en makkelijk met een expert in contact. Binnen de 2 minuten vind je de beste vochtbestrijding-bedrijven met jarenlange ervaring in de regio van Vlaams-Brabant.

Opgelet! In Nederland bestaan er andere beroepsorganisaties, zoals bv. Stichting Keurmerk Erkende Vochtexperts (SKEV). De regel- en wetgeving verschilt dus.

Kies een geschikte expert kelderdichting (provincie Vlaams-Brabant) met deze tips & tricks!

 1. Vertrouwelijke connectie

  Een aanpak die vertrouwelijk aanvoelt, een vakexpert die betrouwbaar is, een goede connectie met jouw aannemer … Het is van essentieel belang om in zee te gaan met een aannemer die een betrokken aanpak hanteert en jou als klant een goed gevoel geeft. Voor grote werken in huis (zoals kelderdichting) is ook het gevoel belangrijk.

  Enkele dingen waar je op kan letten zijn een vlotte en correcte communicatie, duidelijke afspraken, (telefonische) bereikbaarheid … De reviews van voormalige klanten kunnen je al een idee geven over de manier van werken van een bedrijf. Je kan zo ook al snel zien welke bedrijven een sterke reputatie hebben en welke bedrijven er bedenkelijke praktijken aan over houden.

  Tip: deze gratis vochtanalyse biedt je de mogelijkheid om in contact te komen met een expert die voldoet aan jouw wensen en verlangens op weg naar een waterdichte kelder!

 2. Vergelijk bedrijven op de markt

  Plaats zeker ook enkele interessante bedrijven tegenover elkaar. Maak hierbij een afweging tussen de troeven en minpunten die elk bedrijf kenmerken. Zo kan je het meest geschikte bedrijf selecteren voor jouw probleem.

  Onze online tool laat toe om tot 4 bedrijven in regio Vlaams-Brabant en hun prijzen te vergelijken. Vergelijk offertes en kies jouw expert uit!

 3. Kies voor een bedrijf in Vlaams-Brabant!

  Over heel Vlaams-Brabant vind je erkende bedrijven met elk een eigen expertise en specialiteiten op vlak van vochtbestrijding en expertise. Deze bedrijven bevinden zich over heel Vlaams-Brabant, rond de grootste gemeenten en steden zoals Leuven, Vilvoorde, Halle, Tienen, Diest, Aarschot … Er is dus met zekerheid een bedrijf met de nodige expertise in jouw buurt te vinden.

Specialisten vochtbestrijding en kelderdichting in Vlaams-Brabant

In Vlaams-Brabant vind je heel wat kelderdichting-firma’s. Via deze interactieve kaart vind je zelf in een mum van tijd vakkundige aannemers in kelderdichting om te verkennen. Je kan ze ook onderling vergelijken. Om snel en eenvoudig in contact wil komen met het juist bedrijf voor jouw vochtprobleem kan je hier klikken.

Je ontvangt dan een gratis vochtdiagnose van onze erkende vochtexpert die jou een aanzet geeft richtig de beste oplossing voor jouw probleem. Binnen de 2 minuten kom je in contact met een deskundige aannemer in Vlaams-Brabant die jou kan verder helpen.

Kaart experten kelderdichting Vlaams-Brabant

Tip: verken zelf de interactieve kaart en ontdek welke specialist bij jou in de buurt te vinden is. Wil je een specialist inschakelen? Gebruik dan de gratis tool op vochtbestrijding.info om in één klap 4 specialisten met elkaar te vergelijken.

Kaart: experten kelderdichting Vlaams Brabant

Bekijk wat jouw stad of gemeente in de aanbieding heeft!

Deze gouden tip willen we je zeker nog meegeven: surf eens naar de website van jouw stad of gemeente. Sommige steden en gemeenten voorzien namelijk speciale premies, bonussen of extra financiële vergoedingen bovenop de overkoepelende renovatiepremie van de Vlaamse overheid.

Ook gratis expertise en informationele bijstand zijn vaak voorkomend. Ga dus zeker na wat jouw gemeente of stad in Vlaams-Brabant aanbiedt!

Vraag je gratis vrijblijvende vochtdiagnose in 2 minuten

Het aanvraagformulier van vochtbestrijding.info focust op 250 aangesloten bedrijven die beschikken over bouwkundige erkenningen. Hier kan je een gratis en vrijblijvende offerte en/of plaatsbezoek in Vlaams-Brabant aanvragen. Wat zit hier inbegrepen?

 • Inzicht in alle verborgen vochtaantastingen in je woning
 • Een lijst van alle premies en subsidies waarop je aanspraak maakt bij een herstel
 • Een overzicht van alle gangbare tarieven bij een mogelijk herstel
 • Gespecialiseerd advies gebaseerd op jarenlange praktijkervaring
 • Preventieve tips om zelf vocht in huis te voorkomen
 • Antwoorden op al je vragen

En dat steeds gratis bij een eerste bezoek, zonder addertjes onder het gras.

Heb je nog vragen of bezorgdheden rond de oorzaken of aanpak van jouw vochtproblemen in Vlaams-Brabant? Weet je geen raad met het opstijgend vocht in jouw woning? Heb je alles geprobeerd zonder resultaat? Twijfel zeker niet om gratis én vrijblijvend onze onafhankelijk vochtexpert te contacteren via dit formulier.

Hieronder beschikbaar: gratis vochtdiagnose met erkend vochtexpert.

Wil je prijzen vergelijken? Of informatie inwinnen over vochtbestrijding?

Kies hieronder je land om de gratis vochtexpertise aan te vragen of meer informatie te krijgen

Over deze website

Vochtbestrijding Info staat verbonden met meer dan 250 vochtbestrijding bedrijven in België en Nederland. Zoek je een vochtexpert? Via deze website kom je gemakkelijk in contact met de meest gekwalificeerde vochtexperts en vochtbedrijven in je buurt in België en Nederland.

Een vochtexpertise is altijd gratis en vrijblijvend (zonder verdere verplichtingen). Als u wilt dat er werken worden uitgevoerd, kan u ook een prijsbestek opvragen. Een vochtdiagnose is bovendien heel leerrijk. Je ontdekt de toestand van je muren (bijvoorbeeld de vochtigheidspercentages), je krijgt tips over wat je preventief kan ondernemen en je leert meer over de beschikbare premies en subsidies.

Hoeveel kost vochtbestrijding?

Bereken de prijs voor verschillende soorten vochtbestrijding via deze rekenmodule en onafhankelijke offertemodule.

Gratis en objectief maximaal 4 prijzen vergelijken van enkel erkende vochtexperts. In enkele muisklikken.

KLIK HIER

WTCB Vochtbestrijding en opstijgend vocht

Vochtige muren? Hoge luchtvochtigheid? Opstijgend vocht?

Download de gratis gids over Vochtbestrijding van het officiële WTCB. De gids komt toe via e-mail.

Hoe behandel je opstijgend vocht? Hoe verlopen muurinjecties? Wat kan je allemaal doen? 

Lees het in deze gratis gids van WTCB (Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf). Het WTCB is een particuliere onderzoeksinstelling die in 1960 werd opgericht op initiatief van de beroepsorganisatie van bouwbedrijven.

Onafhankelijke vergelijking van +250 bedrijven in vochtbestrijding

Zeg vaarwel aan dat vervelend vocht

Bereken de prijs van vochtbestrijding (in muren of kelder) of gebruik onze innovatieve offertemodule.

Gratis 4 prijzen en/of aannemers vergelijken, onafhankelijk van elkaar. Via enkele muisklikken.

KLIK HIER