Kelderdichting in Antwerpen

Kelderdichting Antwerpen: We geven je in dit artikel een overzicht van gespecialiseerde vochtexperten die jou kunnen helpen op weg naar een vochtvrije woning en droge kelderruimte. Ook geven we hieronder heel wat tips mee om deze expert zelf te selecteren. Lees zeker verder om te ontdekken hoe je dit het best aanpakt!

Een vochtige kelder in Antwerpen of last van opstijgend vocht, herkenbaar voor jou?

In de provincie Antwerpen is optrekkend vocht met een vochtige kelder tot gevolg geen uitzondering. In 1 op de 5 woningen te Antwerpen zouden vochtproblemen voorkomen. Wanneer deze vochtproblemen vrij spel krijgen kunnen ze in een mum van tijd niet alleen het leefklimaat aantasten, maar op termijn ook de waarde van de woning.

Verschillende oorzaken hiervan zijn opstijgend vocht, insijpeling in de kelder, vochtbeschadiging van vloeren (zelfs bij een nieuwe vloer), grondwater dat naar binnen komt …

Laat de waarde van je woning stijgen

De vochtproblemen in jouw keldermuren en -vloer aanpakken staat niet alleen gelijk aan het creëren van een extra ruimte voor jouw huis, maar het laat ook meteen de waarde van jouw huis toenemen.

Jouw vochtproblemen en de bijbehorende oorzaken laat je dus best constateren door een ervaren vochtexpert. Deze ervaringsdeskundige kan met gespecialiseerde vochtmeters je woning en kelder controleren en neemt ook polshoogte van de hoeveelheid aanwezig vocht. Op zijn beurt kan hij ook onmiddellijk een waterdichte oplossing naar voor schuiven op maat van jouw kelder. Zo wordt het probleem op de meest efficiënte manier aangepakt met de gepaste oplossing!

Blijf niet wachten en vermijd grotere schade

Schimmelvorming in huis of in de kelder is één van de mogelijke nadelige gevolgen van een vochtige kelder of optrekkend vocht in de muren. In ongeveer alle Antwerpse kelders met vochtproblemen geven woningeigenaars aan last te hebben van schimmelvorming, of minstens een heel muffe geur. Deze geur is een duidelijk alarmsignaal voor latere schimmelvorming.

Je wacht dus best niet te lang om contact op te nemen met een expert in kelderdichting. Door te kiezen voor een professional in effectieve kelderdichting geef je het opstijgend vocht geen kans en maak je jouw kelder snel vochtvrij. Kies hierbij resoluut voor een permanente oplossing in het waterdicht maken van jouw kelder. Verder tonen we je precies hoe je best te werk gaat.

Met de meest recente bouwtechnieken zijn vochtexperts tegenwoordig in staat om een kelder en muren in een mum van tijd volledig droog te maken.

De voordelen van deskundige vochtexpertise kelderdichting (Antwerpen)

De voordelen van het aannemen van een vakexpert in vochtbestrijding en kelderdichting (Antwerpen) zijn zeker de moeite om eens van dichtbij te bekijken. Daarom hebben wij ze voor jou even opgelijst.

 1. Gespecialiseerde apparatuur
  Een professionele aannemer heeft gespecialiseerde vochtmeters die door muren heen vochtproblemen kunnen opsporen. Zo kunnen ze verborgen problemen snel op het spoor komen. Ook kunnen ze zo vochtproblemen in een vroeg stadium opsporen en aanpakken, om zo schade te beperken.
 2. Vakkundig advies en tips
  Een vochtexpert kan meteen advies voorzien rond de aanpak van bepaalde zaken. Ook kan hij preventietips meegeven, zodat je in de toekomst niet meer te kampen krijgt met vochtproblemen. Deze experts hebben vaak hun jarenlange praktijkervaring gecombineerd binnen 1 bedrijf. Ze weten dus als de beste waar je op moet letten bij vochtproblemen in het Antwerpse en wat extra aandacht verdient.
 3. Een transparante en eenmalige prijs
  Bij veel experts kan je onmiddellijk een prijs laten opmaken voor een mogelijk herstel of een potentiële behandeling. Hierdoor weet je meteen waar je aan toe bent. Zo kom je niet voor achteropkomende kosten of onverwachte verrassingen te staan.
 4. Bespaar jezelf veel tijd, frustratie en geld
  Als je kiest voor een expert hoef je zelf niet te klussen of te experimenteren met allerhande onprofessionele behandelmethodes. Dergelijke onhandige doe-het-zelf pakketten voor kelderdichting bieden meestal ook geen garantie op kwaliteit. Daarbij komt ook het feit dat deze ‘kant-en-klare’ samenstellingen uit doe-het-zelf zaken vaak zeer duur uitkomen in vergelijking met het resultaat dat je ermee verkrijgt.
 5. Ondersteuning bij subsidies en premies
  Een vochtexpert heeft naast praktijkkennis ook heel wat verstand wat betreft de geldende subsidies en premies in Antwerpen voor een mogelijk herstel of renovatie. Het bespaart je heel wat tijd en moeite als je dit niet zelf moet gaan uitzoeken.

Het is nu wel duidelijk dat het aannemen van een professionele expert heel wat voordelen oplevert. Maar waar kan je zo’n expert vinden die jouw kelder zonder complicaties waterdicht kan maken?

Ga voor een erkende vochtspecialist in Antwerpen (inclusief een gratis eerste plaatsbezoek)

Een vochtprobleem in jouw kelder vroegtijdig en permanent aanpakken houdt de waarde van jouw huis hoog met een droge, bruikbare kelder als extra troef. Daarvoor heb je natuurlijk eerst een volledige en juiste diagnose nodig van jouw probleem. Vochtproblemen zijn echter soms verborgen of niet (volledig) zichtbaar voor het blote oog. Verder kan een expert ook belangrijke zaken zien waar jij als niet-expert over kan kijken.

Voor een hoog niveau van deskundigheid raden we dan ook aan om enkel samen te werken met erkende Antwerpse vochtexperts van firma’s die bij het WTCB zijn aangesloten. Dit is een kwaliteitslabel voor bouwbedrijven. Het label staat garant voor betrouwbaarheid en kwaliteit in het bieden van de beste oplossing.

Let op! De titel van vochtbestrijder is geen beschermd beroep. Zelfs iemand die juist van de schoolbanken komt kan in principe een firma in vochtbestrijding oprichten.

Daarom raden we aan om de database van het WTCB te gebruiken. Natuurlijk kan je het jezelf ook makkelijk maken door onze gratis en snelle online tool te gebruiken om zo met een expert in contact te komen. Binnen de 2 minuten vind je de beste vochtbestrijding-bedrijven met jarenlange ervaring in het Antwerpse.

Opgelet! In Nederland bestaan er andere beroepsorganisaties, zoals bv. Stichting Keurmerk Erkende Vochtexperts (SKEV). De regel- en wetgeving verschilt dus.

Kies jouw expert kelderdichting (provincie Antwerpen) met deze tips!

 1. Persoonlijke connectie

  Een professionele aanpak die vertrouwd aanvoelt en een expert die betrouwbaarheid uitstraalt zijn van essentieel belang. Het liefst wil je een betrokken aanpak en een goed gevoel, want dat is een must om aan grootschalige werken (o.a. kelderdichting) te beginnen. Hiervoor kan je bijvoorbeeld letten op een vlotte en correcte communicatie en duidelijke afspraken. Je kan ook reviews van eerdere klanten bekijken om een idee te krijgen rond de werkwijze van een bepaald bedrijf. Via de reviews kan je snel zien welke bedrijven een uitstekende reputatie hebben en waar er foutjes aan de oppervlakte komen.

  Tip: via deze gratis vochtanalyse kom je in contact met een vakman die voldoet aan jouw eisen. Zo ga je meteen op weg naar een waterdichte kelder!

 2. Vergelijk verschillende bedrijven

  Het kan je ook op weg helpen om verschillende interessante bedrijven met elkaar te vergelijken en zo een afweging te maken. Je kan per bedrijf de voor- en nadelen opsommen om zo het meest geschikte bedrijf te selecteren dat jou de hoogste kwaliteit kan garanderen door te werken met de meest gepaste behandelmethode. Via deze online tool kan je tot 4 bedrijven en bijbehorende prijzen vergelijken.

 3. Blijf in regio Antwerpen!

  De markt heeft tal van erkende bedrijven te bieden die elk over hun eigen specialisaties beschikken op vlak van vochtbestrijding en expertise. Deze bedrijven zijn gesitueerd over heel Antwerpen, rond de grote steden en gemeenten zoals Antwerpen, Lier, Mechelen, Turnhout, Herentals … Er is dus zeker en vast een bedrijf met de nodige vakkennis in jouw buurt te vinden.

Specialisten vochtbestrijding en kelderdichting in Antwerpen

In Antwerpen zijn heel wat firma’s gesitueerd die zich specialiseren in kelderdichting. Via dit kaartje is het makkelijk om zelf de beschikbare erkende aannemers in kelderdichting te verkennen en ze onderling te vergelijken. Als je snel en eenvoudig in contact wil komen met het juist bedrijf voor jouw vochtprobleem kan je hier klikken. Je ontvangt dan een gratis vrijblijvende vochtdiagnose van onze erkende vochtexpert. Zo kan je ook binnen de 2 minuten in contact komen met een deskundige aannemer in jouw provincie, Antwerpen.

Tip: verken zelf de interactieve kaart en ontdek welke specialist bij jou in de buurt te vinden is. Wil je een specialist inschakelen? Gebruik dan de gratis tool op vochtbestrijding.info om in één klap 4 specialisten met elkaar te vergelijken.

Kaart experten kelderdichting Antwerpen

Kaart: experten kelderdichting Antwerpen

Bekijk wat jouw stad of gemeente in de aanbieding heeft!

Deze gouden tip willen we je niet besparen. Surf zeker eens naar de website van de stad of gemeente waar je woont (of waar het huis staat dat je onder handen wil nemen). Sommige steden en gemeenten voorzien namelijk speciale premies, bonussen of extra financiële ondersteuning bovenop de steun van de Vlaamse overheid. Ook gratis expertise en informationele bijstand komen vaak voor. Ga dus zeker na wat jouw gemeente of stad aanbiedt!

Voorbeeld: stad Antwerpen

Als jij jouw woning wil verbouwen biedt stad Antwerpen gratis technisch- en renovatieadvies aan. Je kan hiervoor terecht bij hun woonkantoor. Je kan er terecht voor bouwkundige vragen, technisch advies over verbouwingen, offertes, problemen tijdens de werken …

Als jij jouw vochtprobleem laat aanpakken kan dit een extra ondersteuning bieden bij de ingrijpende werken aan jouw woning.

Vraag nu je gratis vochtexpertise in 2 minuten

Het aanvraagformulier van vochtbestrijding.info stelt je in contact met een database van meer dan 250 aangesloten bedrijven die beschikken over bouwkundige erkenningen. Hier kan je een vrijblijvende offerte en/of plaatsbezoek aanvragen. Wat krijg je hierbij?

 • Inzicht in alle verborgen vochtaantastingen in je woning
 • Een lijst van alle premies en subsidies waarop je aanspraak maakt bij een herstel
 • Een overzicht van alle gangbare tarieven bij een mogelijk herstel
 • Gespecialiseerd advies en preventieve tips om zelf vocht in huis te voorkomen
 • Antwoorden op al je vragen

En dat steeds gratis bij een eerste bezoek, zonder uitzonderingen.

Zit je nog met vragen over de oorzaken of aanpak van jouw vochtproblemen rond kelderdichting in Antwerpen? Twijfel zeker niet om onze onafhankelijke vochtexpert te contacteren via dit formulier.

Hieronder beschikbaar: gratis vochtdiagnose met erkend vochtexpert.

Wil je prijzen vergelijken? Of informatie inwinnen over vochtbestrijding?

Kies hieronder je land om de gratis vochtexpertise aan te vragen of meer informatie te krijgen

Over deze website

Vochtbestrijding Info staat verbonden met meer dan 250 vochtbestrijding bedrijven in België en Nederland. Zoek je een vochtexpert? Via deze website kom je gemakkelijk in contact met de meest gekwalificeerde vochtexperts en vochtbedrijven in je buurt in België en Nederland.

Een vochtexpertise is altijd gratis en vrijblijvend (zonder verdere verplichtingen). Als u wilt dat er werken worden uitgevoerd, kan u ook een prijsbestek opvragen. Een vochtdiagnose is bovendien heel leerrijk. Je ontdekt de toestand van je muren (bijvoorbeeld de vochtigheidspercentages), je krijgt tips over wat je preventief kan ondernemen en je leert meer over de beschikbare premies en subsidies.

Hoeveel kost vochtbestrijding?

Bereken de prijs voor verschillende soorten vochtbestrijding via deze rekenmodule en onafhankelijke offertemodule.

Gratis en objectief maximaal 4 prijzen vergelijken van enkel erkende vochtexperts. In enkele muisklikken.

KLIK HIER

WTCB Vochtbestrijding en opstijgend vocht

Vochtige muren? Hoge luchtvochtigheid? Opstijgend vocht?

Download de gratis gids over Vochtbestrijding van het officiële WTCB. De gids komt toe via e-mail.

Hoe behandel je opstijgend vocht? Hoe verlopen muurinjecties? Wat kan je allemaal doen? 

Lees het in deze gratis gids van WTCB (Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf). Het WTCB is een particuliere onderzoeksinstelling die in 1960 werd opgericht op initiatief van de beroepsorganisatie van bouwbedrijven.

Onafhankelijke vergelijking van +250 bedrijven in vochtbestrijding

Zeg vaarwel aan dat vervelend vocht

Bereken de prijs van vochtbestrijding (in muren of kelder) of gebruik onze innovatieve offertemodule.

Gratis 4 prijzen en/of aannemers vergelijken, onafhankelijk van elkaar. Via enkele muisklikken.

KLIK HIER