Wijnkelder: alles wat je moet weten

Wijnkelder

Wat je moet weten over wijnkelders

Heb je ooit al eens nagedacht over wat je kan doen met de overige lege ruimtes in je huis ?  Misschien ben je een grote wijnliefhebber, of drink je graag eens een wijntje. Bekijk hier alles wat je hoeft te weten voor het maken of renoveren van je kelder en/of wijnkelder.

Wijnkelder inrichting

Over het inrichten van je wijnkelder moet je vooraf heel wat brainstormen over de aanpak, en hoe je zelf de kelder ziet en wil inrichten.

Hou bij het inrichten rekening met de temperatuur en vochtigheid van de ruimte. Voor gedetailleerdere informatie, bekijk onze pagina over Wijnkelder inrichting

Wijnkelder rekken

Een echte wijnliefhebber moet thuis een wijnrek neerzetten, want wijn moet liggend worden bewaard. Er is een zeer ruime keuze aan wijnrekken. Laat je verder inspireren en verdiep op onze pagina over Wijnkelder rekken 

Wijnkelder thermometer

Elke wijnkelder of de plaats waar je wijn gestockeerd ligt moet gecontroleerd worden op temperatuur en vochtigheid. Als deze twee factoren niet worden behandeld, dan heb je kans dat je wijn zijn unieke smaak verliest. Bekijk hier op onze pagina alles wat je moet weten over de Wijnkelder thermometer.

Wijnkoelkasten

Wanneer u niet beschikt over een kelder en niet van plan bent om een kelder te graven , dan is een wijnkoelkast de geschikte oplossing. De wijn kan rijpen bij de stabiele temperatuur en vochtigheid binnenin de wijnkoelkast.               Bekijk hier alles wat je moet weten over wijnkoelkasten.

Wijnkelder onder de trap

De ruimte onder de trap in je woning is meestal omsloten en onbereikbaar, of je hebt er wel bergruimte onder, maar in- en uitstappen is meestal lastig. Wij hebben op onze pagina van wijnkelder onder de trap alles uitgelegd wat je moet weten over het maken en creëren van je eigen wijnkelder onder de trap. Bekijk de pagina : Wijnkelder onder de trap 

Wijnkelder bouwen

Ben je een wijnliefhebber?  Dan bezoek je tijdens je vakantie enkele wijnproeverijen en ga je naar huis en ontdek je dat je niet genoeg ruimte hebt om al die mooie wijnen op te bergen. Want ja, als je ze optimaal wilt gebruiken, moet je ze bij de juiste temperatuur en luchtvochtigheid bewaren. Bovendien is kelderdichting ook zeer belangrijk bij een wijnkelder. Aarzel niet en bekijk hier alles wat je moet weten over het bouw je eigen wijnkelder.

wijnrekken
wijnkoelkasten

Hieronder beschikbaar: gratis vochtdiagnose met erkend vochtexpert.

Wil je prijzen vergelijken? Of informatie inwinnen over vochtbestrijding?

Kies hieronder je land om de gratis vochtexpertise aan te vragen of meer informatie te krijgen

Over deze website

Vochtbestrijding Info staat verbonden met meer dan 250 vochtbestrijding bedrijven in België en Nederland. Zoek je een vochtexpert? Via deze website kom je gemakkelijk in contact met de meest gekwalificeerde vochtexperts en vochtbedrijven in je buurt in België en Nederland.

Een vochtexpertise is altijd gratis en vrijblijvend (zonder verdere verplichtingen). Als u wilt dat er werken worden uitgevoerd, kan u ook een prijsbestek opvragen. Een vochtdiagnose is bovendien heel leerrijk. Je ontdekt de toestand van je muren (bijvoorbeeld de vochtigheidspercentages), je krijgt tips over wat je preventief kan ondernemen en je leert meer over de beschikbare premies en subsidies.

Hoeveel kost vochtbestrijding?

Bereken de prijs voor verschillende soorten vochtbestrijding via deze rekenmodule en onafhankelijke offertemodule.

Gratis en objectief maximaal 4 prijzen vergelijken van enkel erkende vochtexperts. In enkele muisklikken.

KLIK HIER

WTCB Vochtbestrijding en opstijgend vocht

Vochtige muren? Hoge luchtvochtigheid? Opstijgend vocht?

Download de gratis gids over Vochtbestrijding van het officiële WTCB. De gids komt toe via e-mail.

Hoe behandel je opstijgend vocht? Hoe verlopen muurinjecties? Wat kan je allemaal doen? 

Lees het in deze gratis gids van WTCB (Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf). Het WTCB is een particuliere onderzoeksinstelling die in 1960 werd opgericht op initiatief van de beroepsorganisatie van bouwbedrijven.

Onafhankelijke vergelijking van +250 bedrijven in vochtbestrijding

Zeg vaarwel aan dat vervelend vocht

Bereken de prijs van vochtbestrijding (in muren of kelder) of gebruik onze innovatieve offertemodule.

Gratis 4 prijzen en/of aannemers vergelijken, onafhankelijk van elkaar. Via enkele muisklikken.

KLIK HIER