Wijnkelder: alles wat je moet weten

Wijnkelder

Wat je moet weten over wijnkelders

Heb je ooit al eens nagedacht over wat je kan doen met de overige lege ruimtes in je huis ?  Misschien ben je een grote wijnliefhebber, of drink je graag eens een wijntje. Bekijk hier alles wat je hoeft te weten voor het maken of renoveren van je kelder en/of wijnkelder.

Wijnkelder inrichting

Over het inrichten van je wijnkelder moet je vooraf heel wat brainstormen over de aanpak, en hoe je zelf de kelder ziet en wil inrichten.

Hou bij het inrichten rekening met de temperatuur en vochtigheid van de ruimte. Voor gedetailleerdere informatie, bekijk onze pagina over Wijnkelder inrichting

Wijnkelder rekken

Een echte wijnliefhebber moet thuis een wijnrek neerzetten, want wijn moet liggend worden bewaard. Er is een zeer ruime keuze aan wijnrekken. Laat je verder inspireren en verdiep op onze pagina over Wijnkelder rekken 

Wijnkelder thermometer

Elke wijnkelder of de plaats waar je wijn gestockeerd ligt moet gecontroleerd worden op temperatuur en vochtigheid. Als deze twee factoren niet worden behandeld, dan heb je kans dat je wijn zijn unieke smaak verliest. Bekijk hier op onze pagina alles wat je moet weten over de Wijnkelder thermometer.

Wijnkoelkasten

Wanneer u niet beschikt over een kelder en niet van plan bent om een kelder te graven , dan is een wijnkoelkast de geschikte oplossing. De wijn kan rijpen bij de stabiele temperatuur en vochtigheid binnenin de wijnkoelkast.               Bekijk hier alles wat je moet weten over wijnkoelkasten.

Wijnkelder onder de trap

De ruimte onder de trap in je woning is meestal omsloten en onbereikbaar, of je hebt er wel bergruimte onder, maar in- en uitstappen is meestal lastig. Wij hebben op onze pagina van wijnkelder onder de trap alles uitgelegd wat je moet weten over het maken en creëren van je eigen wijnkelder onder de trap. Bekijk de pagina : Wijnkelder onder de trap 

Wijnkelder bouwen

Ben je een wijnliefhebber?  Dan bezoek je tijdens je vakantie enkele wijnproeverijen en ga je naar huis en ontdek je dat je niet genoeg ruimte hebt om al die mooie wijnen op te bergen. Want ja, als je ze optimaal wilt gebruiken, moet je ze bij de juiste temperatuur en luchtvochtigheid bewaren. Bovendien is kelderdichting ook zeer belangrijk bij een wijnkelder. Aarzel niet en bekijk hier alles wat je moet weten over het bouw je eigen wijnkelder.

wijnrekken
wijnkoelkasten
Populaire onderwerpen
Rewah

GRATIS DOWNLOAD

Download de gratis brochure over opstijgend vocht (uitgegeven door Rewah NV, internationaal producent bouwmaterialen vocht)