Vochtbestrijding doe-het-zelf

Vochtbestrijding doe-het-zelf

Vochtbestrijding doe-het-zelf

Als er iets is waar je geen last van wilt hebben, zijn het vochtproblemen. Het kan een kamer koud en onwelkom laten aanvoelen. Daarnaast kunnen vochtproblemen voor schade zorgen aan de woning en aan je gezondheid. Dat is wel het laatste waar je op zit te wachten!

Wat te doen als je een vochtprobleem hebt?

Gelukkig kunnen vochtproblemen vaak worden opgelost door zelf actie te ondernemen. Je hoeft hier niet per se direct een specialist voor in te schakelen. Er zijn signalen waar je op kunt letten die op bepaalde problemen kunnen wijzen. Als je weet waar je op moet letten, kun je er zelf iets tegen doen.

Hoe kom je erachter of je vochtproblemen hebt?

Als je een vochtprobleem hebt, hoef je eigenlijk niet bang te zijn dat je dit niet merkt. In sommige gevallen kun je het ruiken, maar het is vaak ook zichtbaar. Denk hierbij aan een muffe geur, schimmel op de muren of op het plafond en regelmatig of continu condens op de ramen.

Hoe kun je vochtproblemen voorkomen?

Er zijn verschillende manieren hoe je hier proactief mee kunt omgaan. Probeer daarom regelmatig onderhoud te plegen aan je woning door bijvoorbeeld je dak te controleren als het erg slecht weer is geweest, het huis goed warm te houden en goed te isoleren, zorgen voor voldoende ventilatie en door gebruik te maken van het afzuigsysteem.

Hoe kun je schade repareren veroorzaakt door vochtproblemen?

Als je voorkomen van het probleem mislukt is, zul je aan de slag moeten met repareren wat er te repareren valt. Verwijder alle schimmelvlekken met de daarvoor bestemde middelen en indien het op de muren of het plafond gezeten heeft, gebruik dan schimmelwerende verf om alles weer een nieuw kleurtje te geven. Mocht het niet direct lukken, probeer de getroffen plek(ken) extra te drogen en probeer het daarna opnieuw. Het is erg belangrijk dat het getroffen oppervlak volledig gedroogd is alvorens je begint een verflaag aan te brengen. Je kunt dit droogproces versneller door de ruimte goed te verwarmen en een luchtontvochtiger aan te schaffen.

Gratis vochtdiagnose met erkend vochtexpert.

Vochtbestrijding.info staat verbonden met meer dan 300 vochtbestrijding bedrijven in België en Nederland. Zoek je een vochtexpert? Via deze module kom je gemakkelijk in contact met de meest gekwalificeerde vochtexperts en vochtbedrijven in je buurt.

Een vochtexpertise gebeurt enkel door professionals en is altijd gratis en vrijblijvend zonder verdere verplichtingen. Een vochtdiagnose is ook heel leerrijk. Je ontdekt de toestand van je muren (bijvoorbeeld de vochtigheidspercentages), je krijgt tips over wat je preventief kan ondernemen en je leert meer over de beschikbare premies en subsidies.

Stap 1: Kies je land

Geef je beoordeling voor dit artikel

Populaire onderwerpen
>