Kelderdichting in Oost-Vlaanderen

Kelderdichting in Oost-Vlaanderen: alle bedrijven, tips voor je zoektocht en nuttige verbouwpremie

In dit artikel vind je een overzicht van vochtexperten die jou kunnen helpen op weg naar een vochtvrije woning en bruikbare kelder. We geven ook enkele tips mee om deze expert zelf te selecteren. Lees verder om te ontdekken hoe je dit het beste aanpakt!

Een vochtige Oost-Vlaamse kelder, een herkenbaar probleem?

In de provincie Oost-Vlaanderen is optrekkend vocht met een vochtige kelder tot gevolg geen uitzondering. In maar liefst 1 op de 5 Oost-Vlaamse woningen blijken vochtproblemen voor te komen, die het leefklimaat  en de waarde van de woning aantasten. 

Verschillende oorzaken zijn optrekkend vocht, insijpeling in de kelder, vochtbeschadiging van vloeren (zelfs bij een nieuwe vloer), grondwater dat naar binnen komt …

vochtbestrijding oost-vlaanderen
Zoek je professionele vochtbestrijding in provincie Oost-Vlaanderen? Gebruik de handige tool.

Laat de waarde van je woning stijgen

Het oplossen van de vochtproblemen met betrekking tot keldermuren- en vloer kan niet alleen een extra ruimte betekenen voor jouw huis, maar doet ook onmiddellijk de waarde van jouw huis stijgen.

De oorzaak van jouw vochtproblemen laat je daarom het best vaststellen door een ervaren vochtbestrijder die met gespecialiseerde vochtmeters je woning en kelder controleert en polshoogte neemt van de hoeveelheid aanwezig vocht. Op zijn beurt kan hij ook onmiddellijk de beste oplossing naar voor schuiven op maat van jouw kelder.

Wachten leidt meestal tot grotere schade

Neveneffecten, zoals schimmelvorming op de muren, zijn één van de nadelige gevolgen van vocht in de kelder. In ongeveer alle kelders met vochtproblemen in Oost-Vlaanderen rapporteren de woningeigenaars ook schimmelvorming, of minstens een heel muffe geur.

Wacht dus niet te lang om een expert in kelderdichting onder de arm te nemen om het opstijgend vocht tegen te gaan en maak jouw kelder vochtvrij. Kies hierbij resoluut voor een permanente oplossing. Verder tonen we je precies hoe je het best te werk gaat.

Met de modernste bouwtechnieken kan men tegenwoordig een kelder en muren in een mum van tijd volledig droogmaken.

Vochtbestrijding in Oost-Vlaanderen voor:

Muurinjectie

Last van vocht in huis? Muurinjectie is de beste oplossing voor vochtbestrijding in huizen in Oost-Vlaanderen

Kelderdichting

Een kelder waterdicht maken? Ontvang een gratis offerte van een kelderdichting expert in regio Oost-Vlaanderen.

Vochtbestrijding

Vocht in je gevel? Zoek een specialist om jouw gevel te beschermen tegen vocht in regio Oost-Vlaanderen.

Ventilatie plaatsen

Last van condens? Ventilatie plaatsen is soms de ideale oplossing. Zoek een expert regio Oost-Vlaanderen.

De voordelen van een professionele aannemer kelderdichting Oost-Vlaanderen

We lijsten graag de voordelen op van het aannemen van een vakexpert in vochtbestrijding en kelderdichting.

 1. Gespecialiseerde apparatuur
  Een vochtexpert beschikt over gespecialiseerde vochtmeters die door de muren heen (verborgen) vochtproblemen kunnen opsporen. Op deze manier kunnen vochtproblemen vroegtijdig opgespoord worden en komen ook verborgen kwaaltjes snel aan de oppervlakte.
 2. Deskundige tips en tricks
  Een specialist kan onmiddellijk tips geven over hoe je bepaalde zaken kan aanpakken. Ook kan de expert preventietips meegeven om naar de toekomst toe geen vochtproblemen en hinder meer te ondervinden.
 3. Een transparante en eenmalige prijs
  Indien gewenst kan je meteen een prijs laten berekenen voor een mogelijk herstel of een potentiële behandeling. Zo weet je onmiddellijk waar je aan toe bent en kom je niet voor verrassingen te staan.
 4. Bespaar jezelf veel tijd, frustratie en geld
  Wanneer je er een expert bijhaalt, moet je zelf niet beginnen uitzoeken en prutsen met onhandige doe-het-zelf pakketten die vaak geen garantie op kwaliteit bieden. Bovendien zijn deze oplossingen uit de zelfbouwmarkt vaak prijzig in vergelijking  met het resultaat dat ze bieden.
 5. Eerste hulp bij subsidies en premies
  Een vochtexpert heeft naast de praktijkkennis ook heel wat verstand wat betreft de geldende subsidies en premies voor een mogelijk herstel of renovatie. Het bespaart je heel wat tijd en moeite als je dit niet zelf moet gaan uitzoeken.

Ondertussen is het wel duidelijk welke voordelen verbonden zijn aan het aannemen van een expert. De vraag is alleen: waar vind je de beste expert om zo’n klus uit te voeren? 

Kies voor een erkende Oost-Vlaamse vochtspecialist (die een gratis eerste plaatsbezoek brengt)

Om de waarde van je woning hoog te houden mét een bruikbare kelder is het belangrijk om vochtproblemen in je kelder tijdig en definitief aan te pakken. Hiervoor heb je eerst een correcte diagnose nodig van het probleem, want vochtproblemen zijn niet altijd zichtbaar voor het oog. 

Werk alleen samen met erkende Oost-Vlaamse vochtexperts die bij het WTCB zijn aangesloten. Dat is een kwaliteitslabel voor bouwbedrijven en alleen zo ben je zeker van betrouwbaarheid en kwaliteit. De titel van vochtbestrijder is geen beschermd beroep: iemand die pas van school afstudeert kan in theorie ook een firma in vochtbestrijding opstarten. 

Maak daarom steeds gebruik van de database van het WTCB of maak het jezelf gemakkelijk en gebruik onze gratis en snelle online tool. Hiermee vind je in maximaal 2 minuten de beste vochtbestrijding-bedrijven in je buurt. 

Gratis vochtanalyse en prijsberekening

van erkend vochtexpert uit de streek

Hoe kies je jouw expert kelderdichting (Oost-Vlaanderen)? Enkele tips!

1. Persoonlijke klik

Kies voor een expert die vertrouwd aanvoelt en die betrouwbaarheid uitstraalt. Een betrokken aanpak is een must om aan grootschalige werken, zoals kelderdichting, te beginnen. Let hierbij bijvoorbeeld op een vlotte en correcte communicatie en duidelijke afspraken. Hiervoor kan je bijvoorbeeld ook reviews van eerdere klanten bekijken om een beeld te krijgen van de werkwijze van het bedrijf in kwestie.

Tip: via deze gratis vochtanalyse kom je in contact met een vakman die voldoet aan jouw eisen op weg naar een waterdichte kelder! 

2. Vergelijk verschillende bedrijven

Het is een slimme zet om mogelijke opties te vergelijken. Door een pro- en contra-argumentatie per bedrijf op te lijsten, krijg je al snel een beeld van het bedrijf dat je het beste totaalplaatje, kwaliteit en de juiste behandelmethode kan aanbieden kan garanderen. Vergelijk hier tot 4 bedrijven en hun prijzen en laat bij een van deze experten jouw vochtprobleem aanpakken en je kelder waterdicht maken.

3. Kies voor een bedrijf kelderdichting in Oost-Vlaanderen, in jouw buurt!

Er zijn heel wat erkende bedrijven op de markt die allerlei specialisaties aanbieden omtrent vochtexpertise. Deze bedrijven zijn gesitueerd over de gehele regio Oost-Vlaanderen, rond de grote steden zoals Gent, Aalst, Dendermonde en Sint-Niklaas. Er zal dus met zekerheid een bedrijf met de nodige expertise in jouw buurt te vinden zijn. 

Experten in vochtbestrijding en kelderdichting Oost-Vlaanderen

De provincie Oost-Vlaanderen telt heel wat firma’s die zich specialiseren in kelderdichting.  Via deze kaart kan je zelf makkelijk alle erkende aannemers in kelderdichting ontdekken en onderling vergelijken. Wil je snel en eenvoudig in contact komen met de juiste firma voor jouw vochtprobleem? Klik dan hier voor een gratis vochtdiagnose van onze erkende vochtexpert en kom binnen de 2 minuten in contact met een vakexpert in jouw provincie, Oost-Vlaanderen.

Tip: verken zelf de interactieve kaart en ontdek welke specialist bij jou in de buurt te vinden is. Wil je een specialist inschakelen? Gebruik dan de gratis tool op vochtbestrijding.info om in één klap 4 specialisten met elkaar te vergelijken. 

tevredenheid

Hieronder beschikbaar: gratis vochtdiagnose met erkend vochtexpert.

Wil je prijzen vergelijken? Of informatie inwinnen over vochtbestrijding?

Kies hieronder je land om de gratis vochtexpertise aan te vragen of meer informatie te krijgen

Over deze website

Vochtbestrijding Info staat verbonden met meer dan 250 vochtbestrijding bedrijven in België en Nederland. Zoek je een vochtexpert? Via deze website kom je gemakkelijk in contact met de meest gekwalificeerde vochtexperts en vochtbedrijven in je buurt in België en Nederland.

Een vochtexpertise is altijd gratis en vrijblijvend (zonder verdere verplichtingen). Als u wilt dat er werken worden uitgevoerd, kan u ook een prijsbestek opvragen. Een vochtdiagnose is bovendien heel leerrijk. Je ontdekt de toestand van je muren (bijvoorbeeld de vochtigheidspercentages), je krijgt tips over wat je preventief kan ondernemen en je leert meer over de beschikbare premies en subsidies.

Hoeveel kost vochtbestrijding?

Bereken de prijs voor verschillende soorten vochtbestrijding via deze rekenmodule en onafhankelijke offertemodule.

Gratis en objectief maximaal 4 prijzen vergelijken van enkel erkende vochtexperts. In enkele muisklikken.

KLIK HIER

WTCB Vochtbestrijding en opstijgend vocht

Vochtige muren? Hoge luchtvochtigheid? Opstijgend vocht?

Download de gratis gids over Vochtbestrijding van het officiële WTCB. De gids komt toe via e-mail.

Hoe behandel je opstijgend vocht? Hoe verlopen muurinjecties? Wat kan je allemaal doen? 

Lees het in deze gratis gids van WTCB (Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf). Het WTCB is een particuliere onderzoeksinstelling die in 1960 werd opgericht op initiatief van de beroepsorganisatie van bouwbedrijven.

Onafhankelijke vergelijking van +250 bedrijven in vochtbestrijding

Zeg vaarwel aan dat vervelend vocht

Bereken de prijs van vochtbestrijding (in muren of kelder) of gebruik onze innovatieve offertemodule.

Gratis 4 prijzen en/of aannemers vergelijken, onafhankelijk van elkaar. Via enkele muisklikken.

KLIK HIER

Bekijk wat jouw stad of gemeente in de aanbieding heeft! 

Dit is een gouden tip die we jullie zeker niet willen besparen. We raden jou aan om zeker de website uit te spitten van de gemeente waar je woont (of waar het huis staat dat je onder handen wil nemen). De steden en gemeenten kunnen namelijk op eigen initiatief bepaalde premies, bonussen of ondersteuning aanbieden bovenop de steun van de Vlaamse overheid. 

Voorbeeld: Stad Gent

De stad Gent biedt gratis advies en begeleiding bij renovatie van jouw woning. Dit advies kan ook van pas komen bij jouw werken omtrent vochtproblemen. Verder verstrekken ze  informatie over de Vlaamse overkoepelende renovatiepremie

Voorbeeld: Stad Aalst

Voor de Watertorenwijk in Aalst heeft men in het verleden speciale ‘prikkelpremies’ voorzien. Deze regio heeft wel vaker te kampen met vochtproblemen. Via deze weg heeft de stad getracht om de regio aantrekkelijker te maken en geïnteresseerden een duwtje in de rug te geven. 

Het is dus zeker aan te raden om je goed te informeren bij jouw stad of gemeente om zeker geen financiële of informationele steun te ontlopen! 

Vraag nu je gratis vochtexpertise in 2 minuten

Het aanvraagformulier van vochtbestrijding.info staat verbonden met een database van meer dan 250 aangesloten bedrijven met de nodige bouwkundige erkenningen. Vraag hier een gratis offerte of plaatsbezoek aan en krijg: 

 • Inzicht in alle verborgen vochtaantastingen in je woning
 • Een lijst van alle premies en subsidies waarop je aanspraak maakt bij een herstel
 • Een overzicht van alle gangbare tarieven bij een mogelijk herstel
 • Gespecialiseerd advies en preventieve tips om zelf vocht in huis te voorkomen
 • Antwoorden op al je vragen

En dat steeds gratis bij een eerste bezoek, zonder uitzonderingen. 

Heb je nog vragen over de oorzaken of aanpak van jouw vochtproblemen rond kelderdichting Oost-Vlaanderen? Aarzel niet om onze onafhankelijk vochtexpert te contacteren via dit formulier