Kelderdichting aannemers

Vochtproblemen in je kelder? Zo vind je de beste kelderdichting-aannemers tegen de scherpste prijs

Meer dan 1 op 3 woningen kampt met vochtproblemen in de kelder. Wat moet je doen als je insijpelend grondwater in je kelder vaststelt? Een ervaren aannemer in kelderdichting zoeken natuurlijk. Maar hoe vind je zo’n aannemer? En hoe vind je de beste prijs?

In dit artikel geven we je een lijst van de bekendste aannemers in kelderdichting van Vlaanderen. Daarnaast tonen we je een manier om het makkelijkst de prijs te berekenen. 

De beste aannemers voor jou verzameld!

Via onderstaande kaart kom je in een mum van tijd te weten welke experten in jouw buurt gevestigd zijn. Vergelijk hier tot 4 bedrijven en kies je ideale partner uit om samen het vochtprobleem tegen te gaan!

Je kan ook een gratis vochtexpertise aanvragen waarbij een onafhankelijke, erkende vochtexpert jouw situatie analyseert en gepast advies voorziet. 

vochtbestrijding oost-vlaanderen
Zoek je professionele vochtbestrijding in provincie Oost-Vlaanderen? Gebruik de handige tool.

Waarom vochtbestrijding in je kelder van groot belang is

Opstijgend vocht in huis en als gevolg van vocht in de kelder is een vaak voorkomend probleem. Als je woning zich rond of onder het zeeniveau bevindt zullen vochtproblemen zoals natte muren, scheurtjes in muren of plassen water op de keldervloer geen onbekend tafereel zijn. 

Naast opstijgend grondwater zijn er nog tal van andere mogelijke oorzaken waar je misschien zelf niet aan zou denken zoals condensatie, een gebrek aan verluchting, weergerelateerde factoren, lekkende apparatuur … 

Het is dan ook van belang om je woning hiertegen te beschermen vooraleer het grondwater permanente schade kan aanrichten. Vochtbestrijding is zeker geen overbodige luxe. Via kelderdichting kan je ervoor zorgen dat de stabiliteit en constructie van je woning niet in gevaar komt. 

Methodes kelderdichting

Er bestaan verschillende bruikbare methodes om aan kelderdichting te doen om van een vochtige kelder een waterdichte, functionele ruimte te maken. 

Naar gelang de ernst van de situatie van jouw kelder zullen de behandeling en technische praktijk verschillen. Ook andere factoren, zoals de bestemming die je voor ogen hebt voor je kelder of het beschikbare budget, spelen een rol in het beslissingsproces over je aannemer voor kelderdichting. 

Tip: deze studie van Confederatie Bouw geeft je een overzicht van alle problemen met vocht in de kelder van A tot Z. 

De gevaren van opstijgend vocht in de kelder

Een vochtprobleem in je woning is ongezond voor zowel je huis als voor je eigen gezondheid en die van je huisgenoten. Vocht dat niet weg kan zorgt al snel voor schimmels en in het ergste geval zelfs zwammen op de natte plekken. Deze zijn nefast voor de gezondheid en kunnen onder andere ademhalingsproblemen veroorzaken. 

Daarnaast kan een vochtige kelder ook ongedierte aantrekken zoals ratten, pissebedden, kakkerlakken … Deze indringers kunnen de muren en constructies nog meer aantasten. Gelukkig kan je die bijkomende problemen makkelijk vermijden.

Het is dus aangeraden om verschillende kelderdichting-aannemers te bekijken zodat een pasklare oplossing voor je vochtprobleem gezocht kan worden. Met de juiste expert kunnen ernstige problemen in een mum van tijd vermeden worden.

Aannemers in Vlaanderen voor:

Muurinjectie

Last van vocht in huis? Muurinjectie is de beste oplossing voor vochtbestrijding in huizen in Vlaanderen

Kelderdichting

Een kelder waterdicht maken? Ontvang een gratis offerte van een kelderdichting expert in regio Vlaanderen.

Vochtbestrijding

Vocht in je gevel? Zoek een specialist om jouw gevel te beschermen tegen vocht in regio Vlaanderen.

Ventilatie plaatsen

Last van condens? Ventilatie plaatsen is soms de ideale oplossing. Zoek een expert regio Vlaanderen.

Een aannemer onder de arm nemen of zelf aan de slag gaan?

1. Analyse van de oorzaak

Zelf het water wegpompen lijkt vaak een passende oplossing om de grootste last in je kelder weg te werken. Er kan zich echter bijvoorbeeld onder oude verflagen een vochtprobleem voordoen, zonder dat dit onmiddellijk zichtbaar is. 

Geen water zien wil dus niet zeggen dat er geen vocht aanwezig is. Hierbij kan een expert in kelderdichting al een meerwaarde bieden: het constateren van het probleem en de oorzaak vaststellen is een eerste stap op de weg naar een duurzame en zorgeloze oplossing.

2. Het probleem zelf aanpakken?

Bij beginnende vochtproblemen kan je zelf een eenvoudige soort van kelderdichting uitvoeren om het water uit je kelder/woning te weren. Met wat spullen uit de doe-het-zelfwinkel kan je makkelijk zelf aan de slag gaan. We spreken dan over vochtwerende producten zoals verf, epoxy en waterdicht beton die aangebracht moeten worden op de natte muren. 

Deze producten bieden, in tegenstelling tot een vakman, geen garantie voor slagen. Ook hier kan het probleem aan de oppervlakte opgelost lijken, maar loop je gevaar dat het minder zichtbare vocht de situatie nog erger maakt.

3. Laat kelderdichting over aan de expert!

Andere, verder gevorderde behandelingen in je kelder zijn niet zelf uit te voeren. Aangezien de mogelijke gevolgen van vochtproblemen ernstig kunnen zijn, is het toch aangewezen om een expert te overwegen. 

Ook de duurzaamheid van de uitgevoerde behandeling stijgt aanzienlijk wanneer het vochtprobleem met de nodige expertise wordt behandeld. Op lange termijn zal het meer opbrengen om te kiezen voor expertise en vakmanschap in kelderdichting als langdurige, duurzame oplossing voor jouw vochtproblemen. Het is ook mooi meegenomen dat een professionele kelderdichting de waarde van je huis aanzienlijk doet stijgen

TIP! : bekijk hier welke expert in jouw buurt gevestigd is!

Kies voor een erkende Vlaamse vochtspecialist (die een gratis eerste plaatsbezoek brengt)

Om de waarde van je woning hoog te houden mét een bruikbare kelder is het belangrijk om vochtproblemen in je kelder tijdig en definitief aan te pakken. Hiervoor heb je eerst een correcte diagnose nodig van het probleem, want vochtproblemen zijn niet altijd zichtbaar voor het oog. 

Werk alleen samen met erkende Vlaamse vochtexperts die bij het WTCB zijn aangesloten. Dat is een kwaliteitslabel voor bouwbedrijven en alleen zo ben je zeker van betrouwbaarheid en kwaliteit. De titel van vochtbestrijder is geen beschermd beroep: iemand die pas van school afstudeert kan in theorie ook een firma in vochtbestrijding opstarten. 

Maak daarom steeds gebruik van de database van het WTCB of maak het jezelf gemakkelijk en gebruik onze gratis en snelle online tool. Hiermee vind je in maximaal 2 minuten de beste vochtbestrijding-bedrijven in je buurt. 

Gratis vochtanalyse en prijsberekening

van erkend vochtexpert uit de streek

Waarop letten bij het uitkiezen van een expert in kelderdichting?

  1. Bekijk wat mogelijk is voor je kelder binnen budget

Afhankelijk van de aannemers worden er verschillende methodes aangeboden om jouw kelder waterdicht te maken. Deze methodes verschillen in prijs per vierkante meter. Ook de ernst van het probleem en de eindbestemming die je voor jouw kelder hebt spelen een rol in de prijs. In onze databank vind je meer informatie terug over het kostenplaatje waaraan je je kan verwachten. 

  1. Kies voor maatwerk

Elke kelder en elk vochtprobleem is uniek. Daarom is maatwerk echt een must. Een professional die ter plaatse komt kijken naar jouw kelder om de stand van zaken op te meten zal in één bezoek onmiddellijk duidelijkheid kunnen scheppen over de huidige stand van zaken. Deze expertise biedt de beste garantie op een duurzame en toekomstgerichte oplossing voor jouw kelder. 

  1. Informeer bij verschillende bedrijven

Er is een groot aanbod van kelderdichting-aannemers op de markt. Hierbij is het belangrijk om in het grote aanbod vergelijkend te werk te gaan en zo de beste vakman voor jouw probleem te selecteren. Een goede voorbereiding is het halve werk. Dit kan snel, makkelijk en gratis via onze online tool

Erkende specialisten: de beste aannemers in kelderdichting  voor jou verzameld!

Wij hebben voor jou de sterkste experten ter zake verzameld. Via deze automatische tool kan je onmiddellijk in contact komen met de beste vakmannen op het vlak van kelderdichting in jouw buurt. Onze diensten maken het mogelijk om makkelijk online vergelijkingen te maken, vrijblijvend offertes aan te vragen en zo het voordeligste bedrijf in jouw buurt te selecteren. Deze website is volledig onafhankelijk en aan geen enkele firma gebonden. 

Vind hier jouw expert in kelderdichting die zal zorgen voor een waterdichte oplossing voor jouw kelder! Heb je nog vragen of vind je niet voldoende informatie terug op onze website? Neem gerust contact op met onze onafhankelijke vochtexpert!

tevredenheid

Hieronder beschikbaar: gratis vochtdiagnose met erkend vochtexpert.

Wil je prijzen vergelijken? Of informatie inwinnen over vochtbestrijding?

Kies hieronder je land om de gratis vochtexpertise aan te vragen of meer informatie te krijgen

Over deze website

Vochtbestrijding Info staat verbonden met meer dan 250 vochtbestrijding bedrijven in België en Nederland. Zoek je een vochtexpert? Via deze website kom je gemakkelijk in contact met de meest gekwalificeerde vochtexperts en vochtbedrijven in je buurt in België en Nederland.

Een vochtexpertise is altijd gratis en vrijblijvend (zonder verdere verplichtingen). Als u wilt dat er werken worden uitgevoerd, kan u ook een prijsbestek opvragen. Een vochtdiagnose is bovendien heel leerrijk. Je ontdekt de toestand van je muren (bijvoorbeeld de vochtigheidspercentages), je krijgt tips over wat je preventief kan ondernemen en je leert meer over de beschikbare premies en subsidies.

Hoeveel kost vochtbestrijding?

Bereken de prijs voor verschillende soorten vochtbestrijding via deze rekenmodule en onafhankelijke offertemodule.

Gratis en objectief maximaal 4 prijzen vergelijken van enkel erkende vochtexperts. In enkele muisklikken.

KLIK HIER

WTCB Vochtbestrijding en opstijgend vocht

Vochtige muren? Hoge luchtvochtigheid? Opstijgend vocht?

Download de gratis gids over Vochtbestrijding van het officiële WTCB. De gids komt toe via e-mail.

Hoe behandel je opstijgend vocht? Hoe verlopen muurinjecties? Wat kan je allemaal doen? 

Lees het in deze gratis gids van WTCB (Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf). Het WTCB is een particuliere onderzoeksinstelling die in 1960 werd opgericht op initiatief van de beroepsorganisatie van bouwbedrijven.

Onafhankelijke vergelijking van +250 bedrijven in vochtbestrijding

Zeg vaarwel aan dat vervelend vocht

Bereken de prijs van vochtbestrijding (in muren of kelder) of gebruik onze innovatieve offertemodule.

Gratis 4 prijzen en/of aannemers vergelijken, onafhankelijk van elkaar. Via enkele muisklikken.

KLIK HIER