Zoutwerend membraan: bescherming tegen hygroscopische zouten op de muur

Zoutwerend membraan op de muren als bescherming tegen zouten in de muur

Belang van Zoutwerend Membraan

Vochtproblemen kunnen voor negatieve en vervelende gevolgen zorgen voor je huis. Hierdoor kan de kwaliteit van het huis en het woongenot drastisch veranderen. Er zijn verschillende oorzaken die hieraan ten grondslag liggen, maar op de meeste van die problemen kunnen we geen invloed uitoefenen.

Zware regenval behoort tot een van de voornaamste redenen voor vochtproblemen. Muurzouten zorgen ook ervoor dat vochtproblemen intact blijven. Doordat zout het karakter heeft om vocht aan te trekken, zorgen muurzouten ervoor dat vochtproblemen zich steeds zal herhalen.

Hygroscopische zouten

Vochtproblemen kunnen op lang termijn ervoor zorgen dat je veel geld zal moeten uitgeven aan het herstellen van schade aan je huis. Zoals eerder aangehaald zorgt onder andere muurzouten ervoor dat vochtproblemen zich blijft voordoen. Een andere benaming voor muurzouten wordt ook wel hygroscopische zouten genoemd. Hygroscopisch geeft de aantrekking van vocht weer. Gelukkig is er een manier om dit alles op te lossen. Het antwoord vinden we in een zoutwerend membraan.

Zoutwerend membraan

Een zoutwerend membraan is een perfect hulpmiddel om vochtproblemen tegen te gaan. Een zoutwerend membraan zorgt ervoor dat hygroscopische zouten zich niet meer aan je muur of gevel gaan hechten.

Een zoutwerend membraan aanbrengen aan je muur gaat heel eenvoudig, maar toch is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je het laat doen door een vakman. Dit zal zeker ervoor zorgen dat je jezelf niet in onnodige kosten jaagt.

Heb je te maken met vochtproblemen thuis, dan is het zeker aan te raden om naar de mogelijkheden te kijken die een zoutwerend membraan je kan bieden. Het is bijna met zekerheid te stellen dat vochtproblemen alleen maar door het laten plaatsen van een zoutwerend membraan opgelost kan worden. Indien je je muren laat behandelen met bijvoorbeeld muurinjecties, zal je ontdekken dat de vaklui na de werkzaamheden ook altijd een zoutwerend membraan plaatsen als extra bescherming tegen toekomstige vochtproblemen.

Hieronder beschikbaar: gratis vochtdiagnose met erkend vochtexpert.

Wil je prijzen vergelijken? Of informatie inwinnen over vochtbestrijding?

Kies hieronder je land om de gratis vochtexpertise aan te vragen of meer informatie te krijgen

Over deze website

Vochtbestrijding Info staat verbonden met meer dan 250 vochtbestrijding bedrijven in België en Nederland. Zoek je een vochtexpert? Via deze website kom je gemakkelijk in contact met de meest gekwalificeerde vochtexperts en vochtbedrijven in je buurt in België en Nederland.

Een vochtexpertise is altijd gratis en vrijblijvend (zonder verdere verplichtingen). Als u wilt dat er werken worden uitgevoerd, kan u ook een prijsbestek opvragen. Een vochtdiagnose is bovendien heel leerrijk. Je ontdekt de toestand van je muren (bijvoorbeeld de vochtigheidspercentages), je krijgt tips over wat je preventief kan ondernemen en je leert meer over de beschikbare premies en subsidies.

Hoeveel kost vochtbestrijding?

Bereken de prijs voor verschillende soorten vochtbestrijding via deze rekenmodule en onafhankelijke offertemodule.

Gratis en objectief maximaal 4 prijzen vergelijken van enkel erkende vochtexperts. In enkele muisklikken.

KLIK HIER

WTCB Vochtbestrijding en opstijgend vocht

Vochtige muren? Hoge luchtvochtigheid? Opstijgend vocht?

Download de gratis gids over Vochtbestrijding van het officiële WTCB. De gids komt toe via e-mail.

Hoe behandel je opstijgend vocht? Hoe verlopen muurinjecties? Wat kan je allemaal doen? 

Lees het in deze gratis gids van WTCB (Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf). Het WTCB is een particuliere onderzoeksinstelling die in 1960 werd opgericht op initiatief van de beroepsorganisatie van bouwbedrijven.

Onafhankelijke vergelijking van +250 bedrijven in vochtbestrijding

Zeg vaarwel aan dat vervelend vocht

Bereken de prijs van vochtbestrijding (in muren of kelder) of gebruik onze innovatieve offertemodule.

Gratis 4 prijzen en/of aannemers vergelijken, onafhankelijk van elkaar. Via enkele muisklikken.

KLIK HIER