Schimmels in de keuken

Schimmels in de keuken

Schimmels in de keuken

Schimmels kunnen overal in je huis voorkomen, maar ook voornamelijk in je keuken. Door het koken creëer je warmte en in combinatie met vocht is dat de ideale broedplaats voor schimmels. Maar wat doe je als je last hebt van schimmels in je keuken?

Voorkomen is beter dan genezen

Als er nog geen sprake is van schimmels in je keuken, dan is het beter om ervoor te zorgen dat schimmels in je keuken in de eerste plaats al geen kans maken. Dat kan je doen door te zorgen voor een goede ventilatie. Door de aan- en afvoer van lucht in je huis zal de luchtvochtigheid dalen waardoor schimmels geen kans meer maken.

Hoe zorg je voor een goede ventilatie in je keuken?

Je kan kiezen voor ventilatie door de ramen in je keuken simpelweg dagelijks open te zetten. In de winter is dit natuurlijk niet ideaal en niet elke keuken is voorzien van ramen. Daardoor kan je ervoor kiezen om een ventilatiesysteem in je keuken te laten installeren. Zo heb je altijd frisse lucht, zonder kou te lijden. Je kan kiezen tussen een natuurlijk ventilatiesysteem en een mechanisch ventilatiesysteem, elk heeft zijn voordeel. Als je graag wilt weten welk ventilatiesysteem de beste optie voor jou is en hoeveel jou dat dan zal kosten, dan is het raadzaam om extra informatie te vragen aan een professional.

Schimmels verwijderen

Als er sprake is van schimmel, dan is het belangrijk om deze zo snel mogelijk te verwijderen. Schimmels verspreiden zich steeds verder en een woning met schimmel is uitermate slecht voor je gezondheid. Als je van plan bent om schimmels in je keuken te verwijderen, moet je er wel voor zorgen dat je goed beschermd bent door een masker te dragen. De schimmels kunnen zich namelijk op je longen zetten. De makkelijkste manier om schimmels te verwijderen is door een professional in te schakelen.

Hieronder beschikbaar: gratis vochtdiagnose met erkend vochtexpert.

Wil je prijzen vergelijken? Of informatie inwinnen over vochtbestrijding?

Kies hieronder je land om de gratis vochtexpertise aan te vragen of meer informatie te krijgen

Over deze website

Vochtbestrijding Info staat verbonden met meer dan 250 vochtbestrijding bedrijven in België en Nederland. Zoek je een vochtexpert? Via deze website kom je gemakkelijk in contact met de meest gekwalificeerde vochtexperts en vochtbedrijven in je buurt in België en Nederland.

Een vochtexpertise is altijd gratis en vrijblijvend (zonder verdere verplichtingen). Als u wilt dat er werken worden uitgevoerd, kan u ook een prijsbestek opvragen. Een vochtdiagnose is bovendien heel leerrijk. Je ontdekt de toestand van je muren (bijvoorbeeld de vochtigheidspercentages), je krijgt tips over wat je preventief kan ondernemen en je leert meer over de beschikbare premies en subsidies.

Hoeveel kost vochtbestrijding?

Bereken de prijs voor verschillende soorten vochtbestrijding via deze rekenmodule en onafhankelijke offertemodule.

Gratis en objectief maximaal 4 prijzen vergelijken van enkel erkende vochtexperts. In enkele muisklikken.

KLIK HIER

WTCB Vochtbestrijding en opstijgend vocht

Vochtige muren? Hoge luchtvochtigheid? Opstijgend vocht?

Download de gratis gids over Vochtbestrijding van het officiële WTCB. De gids komt toe via e-mail.

Hoe behandel je opstijgend vocht? Hoe verlopen muurinjecties? Wat kan je allemaal doen? 

Lees het in deze gratis gids van WTCB (Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf). Het WTCB is een particuliere onderzoeksinstelling die in 1960 werd opgericht op initiatief van de beroepsorganisatie van bouwbedrijven.

Onafhankelijke vergelijking van +250 bedrijven in vochtbestrijding

Zeg vaarwel aan dat vervelend vocht

Bereken de prijs van vochtbestrijding (in muren of kelder) of gebruik onze innovatieve offertemodule.

Gratis 4 prijzen en/of aannemers vergelijken, onafhankelijk van elkaar. Via enkele muisklikken.

KLIK HIER