Schimmels bestrijden: chemisch

Schimmels bestrijden - Chemisch

Schimmel, niet zo onschuldig

Het laten groeien van schimmel op je muren en plafonds is niet alleen lelijk, maar ook ongezond en onwelkom. Schimmels hebben maar één plekje op de muur nodig om er hun thuis van te maken en gestaag te groeien. Voordat je het weet kan je muur helemaal vol zwarte schimmelvlekken staan. Schimmelvorming wordt veroorzaakt door lekkages, condensatie of een te hoge luchtvochtigheid, maar er bestaan gelukkig ook oplossingen om schimmel te bestrijden. De meeste oplossingen binnen de schimmelbestrijding zijn chemisch van aard.

Chemische producten tegen schimmel

Een bekend product dat veel wordt ingezet tegen schimmel heet Concrobium. Als je regelmatig gaat winkelen in Gamma, ken je Bison en HG misschien ook als schimmelbestrijders.

Net als veel mensen heb je misschien ook al schimmels proberen verwijderen met huishoudelijke producten als azijn, bleekmiddel of soda. Maar… deze middeltjes zijn soms niet efficiënt genoeg waardoor een chemische oplossing moet gezocht worden.

Om terug concrobium als voorbeeld te nemen: dit middel doodt niet alleen de schimmel, maar creëert ook  een beschermende barrière zodat de schimmel niet terug kan groeien. Het product zelf koop je gewoon in een handige spuitfles. Je hoeft dus niet zelf het product te verlengen met water.

Zoek professionele hulp

Zowel schimmel, kelderzwammen als meeldauw wortelen in vochtige gebieden. De schimmelsporen kunnen zich snel verspreiden zodra ze wortel hebben geschoten in je huis of bedrijf. Als je schimmel vaststelt in huis is er dus maar één boodschap: wees er snel bij om dit probleem te behandelen.

Een klein vlekje kan je natuurlijk zelf behandelen. Maar wat als door de schimmel reeds de plinten of het behang loslaten? Of verflagen en pleister die beginnen af te bladeren? Dan is een vakman nodig voor een duurzame, permanente oplossing. Op Vochtbestrijding.info vind je een overzicht van alle vakbedrijven in de buurt. Bekijk hier de kaart.

Wat doet een professional?

Schimmelverwijderingsexperts gaan vaak verder dan schimmelverwijdering en helpen de oorzaak van het probleem te identificeren en op te lossen.

  1. Reinigen en ontgeuren van het getroffen gebied met de juiste professionele apparatuur
  2. Desinfecteren om schimmelgroei te bestrijden en te voorkomen
  3. Volledig herstellen van de getroffen gebieden
  4. Tips geven om een nieuwe aantasting te voorkomen, door bijvoorbeeld ventilatie te plaatsen

Zodra het schimmelprobleem onder controle is, moet je de getroffen gebieden schilderen met schimmelverf om te voorkomen dat het probleem opnieuw optreedt.

Gratis vochtdiagnose met erkend vochtexpert.

Vochtbestrijding.info staat verbonden met meer dan 250 vochtbestrijding bedrijven in België en Nederland. Zoek je een vochtexpert? Via deze website kom je gemakkelijk in contact met de meest gekwalificeerde vochtexperts en vochtbedrijven in je buurt. Een vochtexpertise is altijd gratis en vrijblijvend (zonder verdere verplichtingen). Als u wilt dat er werken worden uitgevoerd, kan u ook een prijsbestek opvragen. Een vochtdiagnose is bovendien heel leerrijk. Je ontdekt de toestand van je muren (bijvoorbeeld de vochtigheidspercentages), je krijgt tips over wat je preventief kan ondernemen en je leert meer over de beschikbare premies en subsidies.

Kies hieronder je land om de gratis vochtexpertise aan te vragen of meer informatie te krijgen

Onafhankelijke vergelijking van +250 bedrijven in vochtbestrijding

Populaire onderwerpen
>