Oplossingen vochtproblemen

Schakel een expert in om problemen met vochtige muren tegen te gaan

Wist u dat vocht en condensatie kunnen leiden tot de ontwikkeling en groei van schimmel in uw huis? Dit is een serieus probleem, wat kan leiden tot gezondheidsproblemen, uw inrichting kan aantasten en zelfs problemen met de fundering kan veroorzaken.

Als u belangrijke documenten in uw kelder of garage bewaart, of uw winter- of zomer kleding, kunnen deze snel aangetast worden. Daarom is het belangrijk zo snel mogelijk aan vochtbestrijding te doen, zodra u de eerste seinen van vocht in uw huis ontdekt.

Wanneer u overmatige condensatie of vocht in uw huis ontdekt, kijk dan eerst of er geen lekkage is door lekke buizen of apparatuur. Als dit niet het geval is, probeer dan allereerst om de ruimte waar het vocht het eerst is ontdekt, voldoende te ventileren. Goede ventilatie kan in veel gevallen het vochtprobleem oplossen, zeker in moderne, super geïsoleerde huizen.

Om de bron van vochtproblemen te lokaliseren is een goede inspectie noodzakelijk. Het probleem kan veroorzaakt worden door bijvoorbeeld een slecht werkend ventilatiesysteem of condensatie op buizen. Als een huis echt vochtig is kunnen de wanden zelfs vocht opnemen en schimmel veroorzaken.

Als een muur vochtig blijft, kan het noodzakelijk zijn de muren te isoleren met gespecialiseerde materialen. Om de bron van vochtuitslag en schimmel op de muur te vinden controleert u eerst of u geen last hebt van opkruipend vocht. Dit ziet u waar de muur op de vloer rust. Als u last hebt van opkruipend vocht, moet de muur worden geïmpregneerd om het vocht tegen te gaan.

Wordt het probleem veroorzaakt door een metalen of plastic buis in de wand of plafond, dan is het noodzakelijk een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen. Een expert kan u alles vertellen over het watervrij maken en isoleren van uw huis. Bijvoorbeeld door de installatie van een vochtbarrière, of muurinjectie.

Condensatie binnen een woning kan al voldoende zijn om vocht uw muren aan te laten tasten, zeker wanneer het koud weer is. Niet alleen buitenmuren zijn hier gevoelig voor, maar zeker ook binnenmuren. Een vaatwasser of wasmachine kan al voldoende zijn.

Veel problemen met vocht komen vanuit de grond, door vocht wat zich ophoopt en de wanden aantast. In het geval van minimale verdamping is het vaak voldoende gaten te dichten, of juist te zorgen voor voldoende ventilatie in een kelder. Installatie van vocht barrières kunnen het probleem ook al oplossen. Als u niet zeker weet wat de oorzaak is, of door deze simpele acties het probleem niet kunt oplossen, is het tijd een expert in te schakelen. Bij vochtexpert.com krijgt u een gratis analyse om te oorzaak van uw vochtproblemen te bepalen.

Vochtexpert.com is opgezet als platform waar u gratis prijsopgaven krijgt van professionals in uw omgeving zoals het bedrijf Aquaconsult vochtbestrijding of Mosconsult. De bedrijven die zijn aangesloten hebben allemaal veel ervaring met vochtbestrijding. Bovendien hebben zij gespecialiseerde apparatuur om de oorzaak snel te vinden en te bestrijden. Kijk voor meer informatie op onze website, https://www.vochtexpert.com/

Gratis vochtdiagnose aanvragen?

Vochtbestrijding.info staat verbonden met meer dan 300 vochtbestrijding bedrijven in België en Nederland. Zoek je een vochtspecialist? Via deze website kom je gemakkelijk in contact met de meest gekwalificeerde bedrijven in je buurt.

Je kan hieronder een gratis vochtanalyse aanvragen waarbij een erkend vochtspecialist (met jarenlange ervaring in de bouwkunde) de vochtproblemen in je woning komt uitmeten. Je kan ook eerst meer informatie opvragen via e-mail of telefoon.

Zo’n vochtmeting gebeurt enkel door professionals en is altijd gratis en vrijblijvend zonder verdere verplichtingen. Een vochtdiagnose is ook heel leerrijk. Je ontdekt de toestand van je huis, je krijgt tips over wat je preventief kan ondernemen en je leert meer over de beschikbare premies en subsidies. Indien werken nodig zouden zijn, kan je ook een offerte vragen. Deze service is onafhankelijk: je komt enkel in contact met erkende bedrijven uit je eigen streek.

Maak je keuze