Oplossingen vochtproblemen

Oplossingen vochtproblemen

Oplossingen voor vochtproblemen: schakel een gratis expertise in

Wist je dat vocht en condensatie kunnen leiden tot de ontwikkeling en groei van schimmel in je huis? Dit is een serieus probleem, wat kan leiden tot gezondheidsproblemen, uw inrichting kan aantasten en zelfs problemen met de fundering kan veroorzaken.

Als je belangrijke documenten in je kelder of garage bewaart, of je winter- of zomer kleding, kunnen deze snel aangetast worden. Daarom is het belangrijk zo snel mogelijk aan vochtbestrijding te doen, zodra je de eerste tekenen van vocht in je huis ontdekt.

Is er een lek? Of is het een echt vochtprobleem?

Wanneer u overmatige condensatie of vocht in je huis ontdekt, kijk dan eerst of er geen lekkage is door lekke buizen of apparatuur. Als dit niet het geval is, probeer dan allereerst om de ruimte waar het vocht het eerst is ontdekt, voldoende te ventileren. Goede ventilatie kan in veel gevallen het vochtprobleem oplossen, zeker in moderne, super geïsoleerde huizen.

Om de bron van vochtproblemen te lokaliseren is een goede inspectie noodzakelijk. Het probleem kan veroorzaakt worden door bijvoorbeeld een slecht werkend ventilatiesysteem of condensatie op buizen. Als een huis echt vochtig is, kunnen de wanden zelfs vocht opnemen en schimmel veroorzaken.

Een vochtige muur behandelen

Als een muur vochtig blijft, kan het noodzakelijk zijn de muren te isoleren met gespecialiseerde materialen. Om de bron van vochtuitslag en schimmel op de muur te vinden controleer je eerst of je geen last hebt van opkruipend vocht. Dit ziet je waar de muur op de vloer rust. Als je last hebt van opkruipend vocht, moet de muur worden geïnjecteerd om het vocht tegen te gaan.

Wordt het probleem veroorzaakt door een metalen of plastic buis in de wand of plafond, dan is het noodzakelijk een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen. Een expert kan je alles vertellen over het watervrij maken en isoleren van je huis. Bijvoorbeeld door de installatie van een vochtbarrière, of muurinjectie.

Let op voor condensatie

Condensatie binnen een woning kan al voldoende zijn om vocht jouw muren aan te laten tasten, zeker wanneer het koud weer is. Niet alleen buitenmuren zijn hier gevoelig voor, maar zeker ook binnenmuren. Een vaatwasser of wasmachine kan al voldoende zijn.

Veel problemen met vocht komen vanuit de grond, door vocht dat zich ophoopt en de wanden aantast. In het geval van minimale verdamping is het vaak voldoende om gaten te dichten, of juist te zorgen voor voldoende ventilatie in een kelder. Installatie van vocht barrières kunnen het probleem ook al oplossen. Als je niet zeker weet wat de oorzaak is, of door deze simpele acties het probleem niet kunt oplossen, is het tijd een expert in te schakelen.

Hieronder beschikbaar: gratis vochtdiagnose met erkend vochtexpert.

Wil je prijzen vergelijken? Of informatie inwinnen over vochtbestrijding?

Kies hieronder je land om de gratis vochtexpertise aan te vragen of meer informatie te krijgen

Over deze website

Vochtbestrijding Info staat verbonden met meer dan 250 vochtbestrijding bedrijven in België en Nederland. Zoek je een vochtexpert? Via deze website kom je gemakkelijk in contact met de meest gekwalificeerde vochtexperts en vochtbedrijven in je buurt in België en Nederland.

Een vochtexpertise is altijd gratis en vrijblijvend (zonder verdere verplichtingen). Als u wilt dat er werken worden uitgevoerd, kan u ook een prijsbestek opvragen. Een vochtdiagnose is bovendien heel leerrijk. Je ontdekt de toestand van je muren (bijvoorbeeld de vochtigheidspercentages), je krijgt tips over wat je preventief kan ondernemen en je leert meer over de beschikbare premies en subsidies.

Hoeveel kost vochtbestrijding?

Bereken de prijs voor verschillende soorten vochtbestrijding via deze rekenmodule en onafhankelijke offertemodule.

Gratis en objectief maximaal 4 prijzen vergelijken van enkel erkende vochtexperts. In enkele muisklikken.

KLIK HIER

WTCB Vochtbestrijding en opstijgend vocht

Vochtige muren? Hoge luchtvochtigheid? Opstijgend vocht?

Download de gratis gids over Vochtbestrijding van het officiële WTCB. De gids komt toe via e-mail.

Hoe behandel je opstijgend vocht? Hoe verlopen muurinjecties? Wat kan je allemaal doen? 

Lees het in deze gratis gids van WTCB (Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf). Het WTCB is een particuliere onderzoeksinstelling die in 1960 werd opgericht op initiatief van de beroepsorganisatie van bouwbedrijven.

Onafhankelijke vergelijking van +250 bedrijven in vochtbestrijding

Zeg vaarwel aan dat vervelend vocht

Bereken de prijs van vochtbestrijding (in muren of kelder) of gebruik onze innovatieve offertemodule.

Gratis 4 prijzen en/of aannemers vergelijken, onafhankelijk van elkaar. Via enkele muisklikken.

KLIK HIER