Prijs opstijgend vocht bestrijden

Bestrijden opstijgend vocht - kostprijs

Stap 1: heb je te maken met opstijgend vocht of is er een ander probleem?

Wat is de prijs van opstijgend vocht te bestrijden? Dan is het antwoord op je vraag sterk afhankelijk van je eerste (zelf)diagnose. Opstijgend vocht kan zich op verschillende plaatsen in huis voor doen en kan verschillende proporties aannemen.  Kijk goed: is het opstijgend vocht de oorzaak van het probleem of heb je bijvoorbeeld te maken met andere vochtproblemen zoals lekken, doorslaand vocht (dat van buiten naar binnen dringt) of luchtvochtigheid die condenseert tegen de muren?

Opstijgend vocht heeft altijd maar één oorzaak en dat is een versleten of afwezige waterkeringslaag. Zoiets komt het meeste voor bij oudere woningen, vanzelfsprekend. Bij nieuwbouwwoningen komt eigenlijk bijna nooit opstijgend vocht voor, dankzij de moderne bouwtechnieken – en materialen.

Stap 2: informeer je over de juiste behandeling

Zoals je weet heeft elk type vochtprobleem ook zijn eigen specifieke behandeling. Je kan schimmels natuurlijk niet behandelen met muurinjecties… Bij schimmels is oorzaak nummer 1 namelijk bijna altijd een gebrek aan ventilatie en luchtcirculatie!

Als je dus opstijgend vocht gewaar wordt in de kelder, stel je jezelf best de vraag of er ook geen bijkomende problemen zijn zoals een gebrek aan ventilatie. Want verschillende vochtproblemen kunnen elkaar uiteraard ook versterken. Sterker: in goed geventileerde ruimtes kan opstijgend vocht misschien zelfs nooit tot problemen leiden indien het met mate is. Alles is afhankelijk van je situatie. Heb je toch nog vragen of zoek je extra expertise? Via deze pagina kan je een erkende vochtexpert opzoeken in je eigen streek.

Weet trouwens ook dat er verschillende prijskaartjes hangen aan de soorten behandelingen. We gaan het je gemakkelijk maken: de meest voordelige oplossing voor opstijgend vocht is in 99 procent van de gevallen een behandeling met muurinjecties. Uiteraard zijn er ook nog andere mogelijkheden, zeker in kelders, waar ook kelderdrainering en kelderbekuiping (twee verschillende soorten behandelingen) wordt toegepast. Informeer je over de kosten via de links hieronder.

Samengevat: hoeveel het kost om opstijgend vocht definitief te behandelen, hangt sterk af van de keuze die je maakt in je type vochtbestrijding. Let ook op het woordje definitief in de laatste zin. Als je werkt met een erkend vochtexpert, laat je dan zeker niet leiden door alleen maar de prijs. De beste behandelingen kosten misschien een paar honderd euro meer, maar gaan wel twintig jaar langer mee!

Heb je andere vochtproblemen die je wil aanpakken? Bekijk dan zeker ons overzicht van de prijzen van vochtbestrijdingen.

Hieronder beschikbaar: gratis vochtdiagnose met erkend vochtexpert.

Wil je prijzen vergelijken? Of informatie inwinnen over vochtbestrijding?

Kies hieronder je land om de gratis vochtexpertise aan te vragen of meer informatie te krijgen

Over deze website

Vochtbestrijding Info staat verbonden met meer dan 250 vochtbestrijding bedrijven in België en Nederland. Zoek je een vochtexpert? Via deze website kom je gemakkelijk in contact met de meest gekwalificeerde vochtexperts en vochtbedrijven in je buurt in België en Nederland.

Een vochtexpertise is altijd gratis en vrijblijvend (zonder verdere verplichtingen). Als u wilt dat er werken worden uitgevoerd, kan u ook een prijsbestek opvragen. Een vochtdiagnose is bovendien heel leerrijk. Je ontdekt de toestand van je muren (bijvoorbeeld de vochtigheidspercentages), je krijgt tips over wat je preventief kan ondernemen en je leert meer over de beschikbare premies en subsidies.

Hoeveel kost vochtbestrijding?

Bereken de prijs voor verschillende soorten vochtbestrijding via deze rekenmodule en onafhankelijke offertemodule.

Gratis en objectief maximaal 4 prijzen vergelijken van enkel erkende vochtexperts. In enkele muisklikken.

KLIK HIER

WTCB Vochtbestrijding en opstijgend vocht

Vochtige muren? Hoge luchtvochtigheid? Opstijgend vocht?

Download de gratis gids over Vochtbestrijding van het officiële WTCB. De gids komt toe via e-mail.

Hoe behandel je opstijgend vocht? Hoe verlopen muurinjecties? Wat kan je allemaal doen? 

Lees het in deze gratis gids van WTCB (Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf). Het WTCB is een particuliere onderzoeksinstelling die in 1960 werd opgericht op initiatief van de beroepsorganisatie van bouwbedrijven.

Onafhankelijke vergelijking van +250 bedrijven in vochtbestrijding

Zeg vaarwel aan dat vervelend vocht

Bereken de prijs van vochtbestrijding (in muren of kelder) of gebruik onze innovatieve offertemodule.

Gratis 4 prijzen en/of aannemers vergelijken, onafhankelijk van elkaar. Via enkele muisklikken.

KLIK HIER