Hoe vochtige muren schilderen?

Een vochtige muur schilderen met antivochtverf

Je begint wat schilderwerk in je appartement of huis en merkt ineens de aanwezigheid van een vochtige muur? Een simpele verfstreek is niet voldoende om dit vocht te behandelen, want het zal dan snel terugkomen. De volgende tips kunnen alleen worden toegepast op een muur met vochtproblemen die zijn behandeld door een professional of voor milde vochtproblemen, zoals condensatie. In andere gevallen zal het schilderen van een vochtige muur de schade slechts tijdelijk verbergen en in het ergste geval de schade vergroten door vocht in de muren te isoleren.

Bepaal het gebied van de te behandelen vochtige muur

Kijk naar de hele muur en ga er met je hand langs om het gebied dat door vocht is getroffen te identificeren. Controleer de plekken die vochtig aanvoelen, kijk of de vochtige muur zwarte of witte sporen heeft, de kleur van de muur misschien niet overal gelijk is, en of de verf of het behang loslaat.

De oorzaak van vocht achterhalen

Er zijn verschillende redenen van vocht op de muur: vochtigheid door infiltratie, vocht van buitenaf of aanwezigheid van water in de muur. En de meest voorkomende vochtbron, maar ook de gemakkelijkst om te behandelen: vocht door condensatie. In vochtige ruimtes zoals badkamers, keukens of zelfs de slaapkamer treden vaak vlekken op bij gebrek aan verwarming en langdurige ventilatie. Als het vocht op je muren wordt veroorzaakt door condensatie, kun je de muur schilderen nadat deze volledig is opgedroogd.

Een vochtige muur schilderen met antivochtverf

De antivochtverf kan worden gebruikt voor kleine vochtproblemen, zoals condensatie in een badkamer of keuken. Bij verkeerd gebruik zal de antivochtverf waarschijnlijk de problemen verergeren. Voordat je met de werkzaamheden begint, kun je een expert inschakelen voor de behandeling van vocht, die een gratis diagnose van je muren kan uitvoeren. Afhankelijk van het resultaat van deze diagnose, weet je of je je muren direct kunt verven of dat een interventie voor het drogen van essentieel belang is.

De toepassing van de antivochtverf

De antivochtverf wordt als gebruikelijke verf aangebracht. Deze verf is in eerste instantie wit maar kan worden gekleurd naar je eigen smaak. Bovendien kun je het een week na het aanbrengen bedekken met een andere verf, behang of tegels. De verf is droog in ongeveer twee uur.

Related Articles