Hoe vochtige muren schilderen?

Hoe kan je vochtige muren schilderen

Een vochtige muur schilderen met antivochtverf

Je begint wat schilderwerk in je appartement of huis en merkt ineens de aanwezigheid van een vochtige muur? Een simpele verfstreek is niet voldoende om dit vocht te behandelen, want het zal dan snel terugkomen. De volgende tips kunnen alleen worden toegepast op een muur met vochtproblemen die zijn behandeld door een professional of voor milde vochtproblemen, zoals condensatie. In andere gevallen zal het schilderen van een vochtige muur de schade slechts tijdelijk verbergen en in het ergste geval de schade vergroten door vocht in de muren te isoleren.

Bepaal het gebied van de te behandelen vochtige muur

Kijk naar de hele muur en ga er met je hand langs om het gebied dat door vocht is getroffen te identificeren. Controleer de plekken die vochtig aanvoelen, kijk of de vochtige muur zwarte of witte sporen heeft, de kleur van de muur misschien niet overal gelijk is, en of de verf of het behang loslaat.

De oorzaak van vocht achterhalen

Er zijn verschillende redenen van vocht op de muur: vochtigheid door infiltratie, vocht van buitenaf of aanwezigheid van water in de muur. En de meest voorkomende vochtbron, maar ook de gemakkelijkst om te behandelen: vocht door condensatie. In vochtige ruimtes zoals badkamers, keukens of zelfs de slaapkamer treden vaak vlekken op bij gebrek aan verwarming en langdurige ventilatie. Als het vocht op je muren wordt veroorzaakt door condensatie, kun je de muur schilderen nadat deze volledig is opgedroogd.

Schilder enkel op droge muren!

Muren te vochtig om te schilderen?

Bereken de prijs voor een renovatie/herstel via deze module.

Gratis en onafhankelijk 5 prijzen vergelijken.

KLIK HIER

Een vochtige muur schilderen met antivochtverf

De antivochtverf kan worden gebruikt voor kleine vochtproblemen, zoals condensatie in een badkamer of keuken. Bij verkeerd gebruik zal de antivochtverf waarschijnlijk de problemen verergeren. Voordat je met de werkzaamheden begint, kun je een expert inschakelen voor de behandeling van vocht, die een gratis diagnose van je muren kan uitvoeren. Afhankelijk van het resultaat van deze diagnose, weet je of je je muren direct kunt verven of dat een interventie voor het drogen van essentieel belang is.

De toepassing van de antivochtverf

De antivochtverf wordt als gebruikelijke verf aangebracht. Deze verf is in eerste instantie wit maar kan worden gekleurd naar je eigen smaak. Bovendien kun je het een week na het aanbrengen bedekken met een andere verf, behang of tegels. De verf is droog in ongeveer twee uur.

Waar kan je antivochtverf kopen?

Antivochtverf koop je bij de lokale verfhandel of kan je ook online vinden bij Gamma of zelfs Bol.com. Hieronder zie je enkele producten die je in deze categorie bijvoorbeeld vindt op Bol. Klik op de afbeeldingen om de productdetails te raadplegen.

Tip: is de muur heel sterk aangetast door het vocht, ga dan beter niet schilderen maar zorg er eerst voor dat de muur terug kan drogen. Vraag een erkend vochtexpert om een gratis advies uit te brengen over welke behandeling het best is voor je woning.

Verf vochtige muur

Hieronder beschikbaar: gratis vochtdiagnose met erkend vochtexpert.

Wil je prijzen vergelijken? Of informatie inwinnen over vochtbestrijding?

Kies hieronder je land om de gratis vochtexpertise aan te vragen of meer informatie te krijgen

Over deze website

Vochtbestrijding Info staat verbonden met meer dan 250 vochtbestrijding bedrijven in België en Nederland. Zoek je een vochtexpert? Via deze website kom je gemakkelijk in contact met de meest gekwalificeerde vochtexperts en vochtbedrijven in je buurt in België en Nederland.

Een vochtexpertise is altijd gratis en vrijblijvend (zonder verdere verplichtingen). Als u wilt dat er werken worden uitgevoerd, kan u ook een prijsbestek opvragen. Een vochtdiagnose is bovendien heel leerrijk. Je ontdekt de toestand van je muren (bijvoorbeeld de vochtigheidspercentages), je krijgt tips over wat je preventief kan ondernemen en je leert meer over de beschikbare premies en subsidies.

Hoeveel kost vochtbestrijding?

Bereken de prijs voor verschillende soorten vochtbestrijding via deze rekenmodule en onafhankelijke offertemodule.

Gratis en objectief maximaal 4 prijzen vergelijken van enkel erkende vochtexperts. In enkele muisklikken.

KLIK HIER

WTCB Vochtbestrijding en opstijgend vocht

Vochtige muren? Hoge luchtvochtigheid? Opstijgend vocht?

Download de gratis gids over Vochtbestrijding van het officiële WTCB. De gids komt toe via e-mail.

Hoe behandel je opstijgend vocht? Hoe verlopen muurinjecties? Wat kan je allemaal doen? 

Lees het in deze gratis gids van WTCB (Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf). Het WTCB is een particuliere onderzoeksinstelling die in 1960 werd opgericht op initiatief van de beroepsorganisatie van bouwbedrijven.

Onafhankelijke vergelijking van +250 bedrijven in vochtbestrijding

Zeg vaarwel aan dat vervelend vocht

Bereken de prijs van vochtbestrijding (in muren of kelder) of gebruik onze innovatieve offertemodule.

Gratis 4 prijzen en/of aannemers vergelijken, onafhankelijk van elkaar. Via enkele muisklikken.

KLIK HIER