Buitenmuurverf: populaire types, merken en kleuren

De buitenmuur verven is een klusje dat meer inspanning vereist dan je zou denken. Er zijn een aantal dingen waar je goed op moet letten wanneer je de buitenmuur gaat verven. In dit blogartikel nemen we je mee langs de belangrijkste zaken voor het verven van de buitenmuur.

Betaalbaar en duurzaam?

Daarentegen kiezen veel huiseigenaren ervoor om hun buitenmuren regelmatig te schilderen.

Voor het afwerken van de buitenmuurverf gebruik je het beste betaalbare hoogwaardige verf, deze dient een goede dekking te hebben en ervoor te zorgen dat de verflaag op de buitenmuur duurzaam is. Dit zorgt ervoor dat je buitenmuur de komende jaren kan weerstaan.

Maar als kwaliteit, duurzaamheid en concurrerende prijzen je topprioriteiten zijn, welk verfmerk en welke verfsoort zou je dan kiezen?

Een goede voorbereiding is het halve werk

Zorg er allereerst voor dat je de buitengevel reinigt met een sterke reiniger.

Hiervoor wordt speciaal het reinigingsmiddel Polyfilla S600 gebruikt. Dit is een perfecte algemene reiniger op waterbasis.

Breng vervolgens een goed hechtende voorverf of primer aan op de buitenmuur. De beste hechtprimer die kan worden gebruikt voor buitenmuren is Sikkens ‘Alpha Aquafix. Deze Sikkens voorbehandeling is een uitstekende kleefstof en draagt bij aan een perfect eindresultaat.

Als je dit laat doen door een professional: de kostprijs van een gevelreiniging valt ook best mee afhankelijk van welke methode je gebruikt.

Na de reiniging

Na het reinigen en aanbrengen van de primer is het tijd om de muren te schilderen. In vergelijking met Sikkim buitenmuurverf heb je geen betere keuze dan muurverf. Het assortiment is erg breed en de kwaliteit is ongeëvenaard.

Sikkins buitenmuurverf heeft alles in huis om de buitenmuur van een huis of kantoor perfect te spuiten, zodat de muur waterdicht, krasvrij en de verf stevig is. Wie kiest voor hoogwaardige buitenmuurverf en hoogwaardig schildergereedschap van bedrijven als Meesterhand kan op lange termijn zorgen voor goede resultaten, egale muurverfkleur en duurzaamheid, en bovengemiddeld in goede staat blijven.

Soorten buitenmuurverf: Zijdeglans

Sikkim biedt een verscheidenheid aan verven en verfkleuren voor je buitenmuren. Veelgeprezen buitenmuurverven zijn bijvoorbeeld Alphatex IQ en Alphaloxan. Deze buitenmuurcoatings zijn niet alleen weersbestendig en zeer professionele kwaliteit, maar hebben ook een goede luchtdoorlatendheid en schrobvastheid.

Het voordeel van Alphatex is dat deze elastische verfsoort voor alle soorten buitenmuren kan worden gebruikt, of het nu gaat om beton, metselwerk, gips of pleisterwerk.

Een andere buitenverf die zich onderscheidt in kwaliteit is Sikkens Alpha finish. Deze topcoat is geschikt voor buitenmuurcoatings en kan perfect en naadloos dekkend. Het gebruik van deze schrob- en weerbestendige verf kan de beste resultaten opleveren bij het schilderen op beton, metselwerk of pleisterwerk.

Naast de bovengenoemde zijdeglansverven biedt Sikkins ook matte verven aan. Alphatex IQ matten en Alphaloxan Flex zijn klassieke voorbeelden van hoogwaardige matte verven voor buitenmuren.

Alphatex IQ-pads zijn met name geschikt voor oppervlakken die een hoge waterdampdoorlaatbaarheid vereisen. Denk aan monumentale panden, oude kerken of extra geïsoleerde woningen. Met behulp van de matte buitenverf van Sikkim is het historische gebouw grondig gerenoveerd en in oude glorie hersteld!

Hieronder beschikbaar: gratis vochtdiagnose met erkend vochtexpert.

Wil je prijzen vergelijken? Of informatie inwinnen over vochtbestrijding?

Kies hieronder je land om de gratis vochtexpertise aan te vragen of meer informatie te krijgen

Over deze website

Vochtbestrijding Info staat verbonden met meer dan 250 vochtbestrijding bedrijven in België en Nederland. Zoek je een vochtexpert? Via deze website kom je gemakkelijk in contact met de meest gekwalificeerde vochtexperts en vochtbedrijven in je buurt in België en Nederland.

Een vochtexpertise is altijd gratis en vrijblijvend (zonder verdere verplichtingen). Als u wilt dat er werken worden uitgevoerd, kan u ook een prijsbestek opvragen. Een vochtdiagnose is bovendien heel leerrijk. Je ontdekt de toestand van je muren (bijvoorbeeld de vochtigheidspercentages), je krijgt tips over wat je preventief kan ondernemen en je leert meer over de beschikbare premies en subsidies.

Hoeveel kost vochtbestrijding?

Bereken de prijs voor verschillende soorten vochtbestrijding via deze rekenmodule en onafhankelijke offertemodule.

Gratis en objectief maximaal 4 prijzen vergelijken van enkel erkende vochtexperts. In enkele muisklikken.

KLIK HIER

WTCB Vochtbestrijding en opstijgend vocht

Vochtige muren? Hoge luchtvochtigheid? Opstijgend vocht?

Download de gratis gids over Vochtbestrijding van het officiële WTCB. De gids komt toe via e-mail.

Hoe behandel je opstijgend vocht? Hoe verlopen muurinjecties? Wat kan je allemaal doen? 

Lees het in deze gratis gids van WTCB (Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf). Het WTCB is een particuliere onderzoeksinstelling die in 1960 werd opgericht op initiatief van de beroepsorganisatie van bouwbedrijven.

Onafhankelijke vergelijking van +250 bedrijven in vochtbestrijding

Zeg vaarwel aan dat vervelend vocht

Bereken de prijs van vochtbestrijding (in muren of kelder) of gebruik onze innovatieve offertemodule.

Gratis 4 prijzen en/of aannemers vergelijken, onafhankelijk van elkaar. Via enkele muisklikken.

KLIK HIER