Aquatec Vochtbestrijding

Aquatec

Vochtbestrijding door Aquatec

Wanneer er te veel vocht in huis is, kan dat voor grote problemen zorgen. Te veel vocht kan schimmel veroorzaken. Het is vooral de schimmelvorming die voorkomen moeten worden. Er zijn bepaalde soorten die giftig zijn en die moet je zeker niet in huis hebben. Denk maar eens aan de gevolgen als kinderen of huisdieren er mee in aanraking komen. Ze kunnen daardoor behoorlijk ziek worden. Vocht ontstaat vooral bij vooroorlogse woningen, hoewel het ook bij woningen kan ontstaan die nog niet zo oud zijn. Wanneer er vochtproblemen zijn, is vochtbestrijding noodzakelijk. Vochtbestrijding is vaak niet eenvoudig. Er kunnen verschillende oorzaken zijn waardoor je vocht in huis krijgt.

Ventileren

Vochtplekken in huis die de schimmels veroorzaken gaan vaak samen met de condens dat in de woning aanwezig is. Condens kun je aanpakken door te zorgen dat er in je woning een goede ventilatie aanwezig is. Condens kan schimmelvorming veroorzaken, maar is ook slecht voor het behang, metselwerk, verf en stucwerk. Toch is schimmelvorming het ergste. Wanneer je je huis zou willen verkopen, zal het minder waard zijn als een koper vochtplekken ziet. Vochtplekken kunnen gemakkelijk ontstaan in de natte ruimtes zoals: badkamer, keuken, kelder, bijkeuken en garage. Daar moet je dus een oplossing voor vinden.

De muren

Het zijn vooral de muren die bij oudere woningen vochtplekken op de binnenmuur veroorzaken. Deze woningen hebben over het algemeen geen spouwmuurisolatie. Bij slagregens kan het voorkomen dat er vochtplekken op de binnenmuur ontstaan. Je kunt door maatregelen te treffen voorkomen dat er vocht door de muren naar binnenkomt. Gevelbehandelingen zijn hierbij belangrijk zoals muurinjectie of het laten aanbrengen van spouwmuurisolatie. Door het aanbrengen van de spouwmuurisolatie zal het wooncomfort aanzienlijk worden verbeterd.

Opstijgend vocht

Bij het traditionele metselwerk komt het metselwerk vaak in contact met de bodem en dus ook met het grondwater. Daardoor kan er opstijgend vocht ontstaan. Hierbij is vochtbestrijding noodzakelijk. Bij de huizen die tegenwoordig worden gebouwd, wordt er op de fundering een waterdicht membraan geplaatst. Hier wordt op gemetseld. Er kan geen vocht meer door de stenen opstijgen. Ook zal het meehelpen dat de muren geïnjecteerd worden. Dan worden ze minder poreus en zullen niet gemakkelijk vocht opnemen.

Kelder

Wanneer er een kelder aanwezig is, ontstaan daar vaak problemen. Water in de kelder is een veel voorkomend probleem. Omdat het oplossen van het vochtprobleem bij de bron moet worden aangepakt, kun je dit het beste aan de specialist overlaten. Soms is er een kelderdrainage nodig, maar het kan ook vaak door middel van kelderdichting.

Aquatec

Aquatec is een firma die jarenlang ervaring heeft met het oplossen van vochtproblemen in huis. De vakmensen van Aquatec zullen ter plaatse een analyse van het vochtprobleem maken om samen met je tot de beste oplossing te komen. Er zal bij de analyse precies worden gemeten waar het vochtprobleem vandaan komt.

Aquatec bezit de meest recente nieuwtjes om het vocht te bestrijden. Alle medewerkers zijn op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Daarom weet je zeker dat je door Aquatec in te schakelen van het vochtprobleem afkomt. Je krijgt ook nog een uitstekende garantievoorwaarde bij het oplossen van het vochtprobleem door Aquatec.

Professionele vochtdiagnose laten uitvoeren (altijd gratis)

Vochtbestrijding.info staat verbonden met meer dan 300 vochtbestrijding bedrijven in België en Nederland. Zoek je een vochtspecialist? Via deze module kom je gemakkelijk in contact met de meest gekwalificeerde bedrijven in je buurt.

Een vochtexpertise gebeurt enkel door professionals en is altijd gratis en vrijblijvend zonder verdere verplichtingen. Een vochtdiagnose is ook heel leerrijk. Je ontdekt de toestand van je muren (bijvoorbeeld de vochtigheidspercentages), je krijgt tips over wat je preventief kan ondernemen en je leert meer over de beschikbare premies en subsidies.

Kies je land om te starten. Woon je in België of Nederland?

Geef je beoordeling voor dit artikel