Aquaplan vochtbarrière kit
Zelf je muren injecteren met de Aquaplan vochtbarrière kit
Optrekkend vocht of opklimmend vocht is voor velen een nachtmerrie. Het vocht vindt zijn weg via de fundering naar de muur en kan op die manier heel veel schade aan je interieur berokkenen. Je behang komt ervan los te zitten en de wandmeubels raken hierdoor misschien aangetast. Er is ook een verhoogde kans op schimmelvorming wat zeer slecht is voor de gezondheid, maar ook de muffe geur is ondragelijk.
Gelukkig zijn en mogelijkheden om van je vochtproblemen af te komen. Ben jij een echte doe-het-zelver? Met de Aquaplan vochtbarrière, een gebruikersklare injectiegel kun jij nu zelf aan de slag met het injecteren van je muren. Zorg er wel voor dat je de instructies op de juiste manier opvolgt en de nodige materialen voor het injecteren van de gel bij de hand hebt.
Je werk voorbereiden
Verwijder, voordat je van start gaat, alle afdekplaten, plinten en lambrisering. Verwijder daarnaast ook het pleisterwerk en het behang tot boven het niveau van de te behandelen zone. Zorg daarbij ook voor een stofvrije werkruimte.
Als je dat gedaan hebt, markeer dan de muur op verschillende plaatsen op ongeveer 7 cm van de vloerplaat af. Tussen elke markering mag een afstand zitten van 8 à 12 cm. Boor nadien op je markeerpunten gaten in de muur met een boordiameter van 12mm. Hou ook rekening met de diepte van de muur (zet daarom een kleefstrip om de muur). Verwijder nadien met een stofzuiger het stof uit alle gaten.
Techniek
De Aquaplan vochtbarrière kit bevat 5 kokers met vochtwerende gel, elk met een spuitmond en vijf flexibele injectiebuisjes. Met deze kit kan je in de muur een nieuwe vochtwerende laag aanbrengen waardoor vocht niet meer kan opstijgen.
Snij deze spuitmondjes op ongeveer 1 cm van de top af en schroef deze na het opensnijden van de koker erop. Schuif hierna het injectiebuisje ruim over de spuitmond heen, zodat er een goede verbinding ontstaat. Na het monteren van de koker op de kokerpistool breng je de injectiebuis volledig naar binnen in het boorgat, waarna je de gel tot ongeveer 2 cm buiten het boorgat injecteert.
Afwerking
Verwijder de overtollige gel die uit de boorgaten is gevloeid en dicht deze gaten na droogtijd met een cementmortel.
Wil je prijzen vergelijken? Of informatie inwinnen over vochtbestrijding?
Kies hieronder je land om de gratis vochtexpertise aan te vragen of meer informatie te krijgen
Over deze website
Vochtbestrijding Info staat verbonden met meer dan 250 vochtbestrijding bedrijven in België en Nederland. Zoek je een vochtexpert? Via deze website kom je gemakkelijk in contact met de meest gekwalificeerde vochtexperts en vochtbedrijven in je buurt in België en Nederland.
Een vochtexpertise is altijd gratis en vrijblijvend (zonder verdere verplichtingen). Als u wilt dat er werken worden uitgevoerd, kan u ook een prijsbestek opvragen. Een vochtdiagnose is bovendien heel leerrijk. Je ontdekt de toestand van je muren (bijvoorbeeld de vochtigheidspercentages), je krijgt tips over wat je preventief kan ondernemen en je leert meer over de beschikbare premies en subsidies.



Vochtige muren? Hoge luchtvochtigheid? Opstijgend vocht?
Download de gratis gids over Vochtbestrijding van het officiële WTCB. De gids komt toe via e-mail.
Hoe behandel je opstijgend vocht? Hoe verlopen muurinjecties? Wat kan je allemaal doen?
Lees het in deze gratis gids van WTCB (Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf). Het WTCB is een particuliere onderzoeksinstelling die in 1960 werd opgericht op initiatief van de beroepsorganisatie van bouwbedrijven.